Çocukları ve gençleri uyuşturucu maddelerden korumak amacıyla yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Nevşehir deki Sivil toplum kuruluşları ve Nevşehir Emniyeti tarafından çalışmalara start verildi.

Bu konudaki haberimiz üzerine ilk Destek adına  bu sese Nevşehir Müftülüğü kulak vermişti.Daha sonra Nevşehir deki bir çok Sivil toplum kuruluşlarıda destek verme karraı almışlardı.Akabince Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Emniyet Müdürümüzünde olaya el atmasıyla bu konuda çözüme ilişkin ilk adımlar atıldı.

Nevşehir de ki Madde Bağımlılığı konusunda İHH Nevşehir Temsilcisi Sayın Baki Öncel ile Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekibinden Ali Akkoç beylerin gayretli çalışmaları ile Kurtuluş isimli bir proje hazırlandı.

Bu kapsamda önümüzdeki günlerde güzel etkin ve çözüm adına önemli çalışmaların yürütüleceği belirtildi.

Son olarak Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in de Kurtuluş isimli Projeye konu olan Nevşehir deki Madde bağımlılığı konsuundaki çalışmalar atam destek olacağı belirtildi.

 

İlerleyen günlerde Nevşehir Basınıyla bir araya gelirek düzenlenecek toplantıyla Proje anlatılacağı belirtildi.

Benim çocuğum asla yapmaz” demeyin

Günümüz gençliğini en çok tehdit eden tehlikelerden birisi olan madde bağımlılığı sorununa karşı ebeveynleri uyaran uzmanlar, “Benim çocuğum asla yapmaz demeyin” dedi.

 

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü il genelinde madde bağımlılığına karşı başlattığı önleyici tedbirler ve çalışmalar kapsamında eğitim çalışmalarına son dönemde hız verileceği belirtildi.Uzmanlar, uyuşturucu madde kullanan gençler arasında yapılan araştırma sonuçlarına göre, madde kullanmanın nedenini; ‘merak, arkadaş çevresi, fiziksel ve psikolojik sorunlar, sevgisizlik ve ilgisizlik, parçalanmış aileler, başkalarına özenti, ailede veya yakın çevrede özdeşleşeceği kimsenin olmaması” gibi etkenler olarak sıralarken, sadece 1 kere kullanılmasının bile pek çok uyuşturucu maddeye bağımlı hale gelmek için yeterli sebep olabileceğini belirttiler. Uzmanlar, şunları kaydetti:

“Bu kirli işten para kazananlar için en önemli başarı çocuklarımızı, gençlerimizi bir kere dahi olsa bu maddeyle tanıştırabilmektir. İlk defa bu maddeler teklif edildiğinde bedava verilir. Çünkü satıcı, maddeye bağımlı hale gelindiğinde kapısının çok kere çalınacağını iyi bilmektedir. Çocukların ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve onlara sağlıklı yaşama bilincinin kazandırılmasında en etkin konumda olan eğitim kurumlarına görev düşmekte, bu bağlamda okul, öğretmen ve aile işbirliği daha da önem kazanmaktadır.”