1 Nisanda gösterime giren “Somuncu Baba: Aşkın Sırrı” filminin senaristi ünlü yazar Mahmut ULU, dün ilimiz Toki 125. Yıl Ortaokulu, Gülşehir Anadolu Lisesi ve Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesinde okurlarıyla buluştu.
Türkçe Öğretmeni Veli AY, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri İdris GÜRDAL ve Özkan İNİŞ’ in girişimleri ile ilimize gelen ünlü yazar, söyleşi programının ilk durağı olan TOKİ 125. Yıl Ortaokulunda ilgi ve coşku ile karşılandı.Saat 10.00’ da başlayan programa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Doğan KÜREKLİ de katıldı. Mahmut ULU ile Somuncu Baba rüzgarıdaha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz CEYLAN’ın katılımıyla Gülşehir Anadolu Lisesinde ve ardından Avanos İmam Hatip Lisesinde aynı ilgi ve coşkuyla devam etti. “Aşka Ağlayan Veli Hacı Bektaşı Veli”, “Aşka Ağlayan Derviş Yunus Emre” ve “Somuncu Baba Aşkın Sırrı” adlı biyografik romanların yazarı Mahmut ULU, kalem ustası olduğu kadar bir söz ustası da olduğunu gösterdiği hitabetiyle bu üç gönül adamının hayatlarından kesitler sunduktan sonra okurları ile tek tek tanışarak kitaplarını imzaladı.
Nevşehirli okurların ilgisinden çok etkilendiğini belirten ünlü yazar, desteklerinden ve misafirperverliklerinden dolayı Okul Müdürleri İbrahim PALANCI, Nuh KORKMAZ ve İbrahim ÇİFTÇİ’ye teşekkür etti veNevşehir’de okurlarıyla tekrar buluşmak istediğini belirterek şehrimizden ayrıldı.