Mısır'da, asker darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek amacıyla çıktıkları meydanlarda öldürülen 100 kişi için, Nevşehir Kurşunlu Camii'nde gıyabi Cenaze Namazı kılındı.
Nevşehir'de sivil toplum kuruluşlarının birleşerek oluşturduğu Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Cuma Namazı sonrası düzenlenen programda vatandaşlar Mısır'da yaşanan zulmü protesto etti. Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri ve vatandaşlar, Mısır'da devam eden zulmün bir an önce sona ermesini istedi.

Hafız Mahmut Kemikkıran, gıyabi Cenaze Namazı'nı kıldırdıktan sonra yaptığı duada, Allah'tan İslam alemine birlik, beraberlik, sevgi ve dayanışma nasip etmesini diledi.

Grup adına basın açıklaması yapan Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sekreteri Mustafa Özdemir ise dünya barış kenti Nevşehir'de zulme dur darbelere hayır demek için toplandıklarını söyledi.

İslam dünyasındaki uyanış ve yeniden dirilişin önüne geçebilmek için, şer güçlerin tüm mesailerini bu işe harcadıklarını kaydeden Özdemir, "Dünya Siyonizmi, Müslüman ülkelerin petrolünü, tüm kaynaklarını sömürerek bu kaynakları yine Müslümanların üzerine silah ve bomba olarak yağdırmaktadırlar. Küfür tek millettir. Bu şer güçleri Gezi olaylarında da gördük, Türkiye'de denediler olmadı, şimdi de Mısır'da denemek istiyorlar. Yıllardır demokrasi ve insan hakları mücadelesi verdiğini iddia eden Batılılar, söz konusu İslam dünyası olduğunda derin bir sessizliğe ve çirkin bir ikiyüzlülüğe bürünüyorlar. İslam dünyasında her gün binlerce Bebek katledilirken kılları kıpırdamazken, bir tane kraliyet bebeğinin doğumu gündemi alt üst ediyor. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne imza atan ülkeler, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Uluslararası Adalet Divanı, İslam Konferansı Örgütü, Arap Birliği ve tüm insani değer hukuk ve adalet ürettiğini iddia eden kurum ve kuruluşlar neredesiniz. Söz konusu Müslüman olduğu için mi ortada yoksunuz. İnsanlık katledilirken siz neredesiniz? Sizleri insanlık adına kınıyoruz." dedi.