ÜNVER;  “ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMAMIZ BÖLGE TANITIMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR”

Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5.  Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf  Yarışmasında dereceye giren amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının fotoğrafları düzenlenen bir sergiyle fotoğraf sevenlerin beğenisine sunuldu.

Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu(FİAP)’nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF)’nun da katkı sağladığı 5. Uluslararası Nevşehir Belediyesi Fotoğraf yarışmasına katılan eserler,  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı   Prof. Mustafa Arslan, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi  Doç. Hakan Pehlivan, Nevşehir Müze Müdürü  Murat  Gülyaz ve Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı  Doç. Dr. Osman Ürper’den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi.

 

463’ü Türkiye’den ve 223’ü de  çeşitli Avrupa ve Afrika  ülkeleri ile Uzakdoğu ülkelerinden toplam  686 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısının toplam 2525 fotoğraf ile katıldığı yarışmada, seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonrasında, sergilenmeye layık bulunan eserler Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde bir sergiyle fotoğraf severlerin beğenisine sunuldu.

 

Serginin açılışında konuşan   Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF) Başkanı Sami Türkay , bu yıl 5.si düzenlenen uluslar aras Nevşehir birincisi fotoğraf yarışmasının dünyanın değişik kentlerinde düzenlenen fotoğraf yarışmaları kadar önemli bir düzeye ulaştığını belirtti .

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ,Nevşehir Belediyesi’nin fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda aktif  bir şekilde çalışma yapanların desteklenerek, özgün sanat değerlerinin ortaya çıkmasına yardımcı olmak amacıyla bu yıl 5. si düzenlenen Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışmasına  her geçen yıl Türkiye ve değişik dünya ülkelerindeki amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının ilgilerinin artığını belirterek bunun kendilerini sevindirdiğini kaydetti Ünver , daha sonra şöyle konuştu;  ‘’Dünyanın en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya ‘nın  etkin bir şekilde tanıtımında önemli bir güç konumundaki bu tür yarışmalar , inanıyorum ki bu yönde kalıcı etkiler meydana getirecektir. Bu yıl 5.sini düzenlediğimiz Uluslar arası fotoğraf yarışmamıza katılan tüm değerli arkadaşlarımıza teşekkür  ediyorum . ‘’

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan da konuşmasında böyle bir organizasyonun düzenlenmesinde duyduğu mutluluğu dile getirdi ve bu yönde emeği geçen herkese teşekkür eti .

Törende  daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Uluslar arası Nevşehir Belediyesi fotoğraf yarışmalarına yaptığı katkılardan dolayı Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF) Başkanı Sami Türkay ‘a teşekkür plaketi takdim etti .

 

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezindeki tören , serginin Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver , Türkiye  Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF) Başkanı Sami Türkay  tarafından açılmasıyla sona erdi .

 

 

Sergi,1 hafta süreyle fotoğraf severlerin beğenisine açık tutulacak .