İthal kömür 650 ile 700 TL arasında satılırken, orman odunu da 450-500 TL’ye satılıyor…

HAVALARIN soğumasıyla birlikte şehrimiz Nevşehir'de odun ve kömür satışları da hızlandı.

Şehir merkezinden ziyade kenar mahalleler sakinleri ile köylerden gelen vatandaşların rağbet ettiği odun ve kömür satışları, satıcısını memnun etmiyor.

Şehir merkezinde doğalgaz kullanımının yaygınlaşması kömür ve odun satışlarını azaltırken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtımı da esnafları etkiledi.

Kömür satışlarında 2-3 torba şeklinde olurken, genellikle köylerden gelen vatandaşlar 1 ton odun almayı tercih ediyor.
Nevşehir’de eski Sanayi Sitesi civarında yıllardır bu sektörde hizmet verenesnaflarda, 2 senedir kömür satışlarının eskiye oranla çok az olduğunu belirtiyorlar.

Esnaflar, “Odun ve kömür satışlarımız yeni yeni başladı havaların biraz soğumasıyla. Yaz aylarında daha çok fırınlara orman odunu veriyoruz. Kömür de yeni yeni getirmeye başladık. Müşteri olduğu kadar satış yapıyoruz. Satışlar o kadar çok değil, 2-3 torba şeklinde oluyor. 650 ile 700 TL ithal kömür satılıyor. Yerli kömür satılmadığı için getirmiyoruz.  Odunlarda 450-500 lira, kırılmış şekilde. Orman odununun gelişi yüksek olduğu için fiyatlar böyle. Kırdırıp sobalık yapıyoruz. Genellikle köylerden gelenler 1 ton odun alıyorlar. Kömür fiyatları odun fiyatlarını etkilemiyor. Doğalgazın kullanımının yaygınlaşması kömür satışlarını tabi ki etkiledi, bitirdi bizi diyebiliriz. 11 ton kömür satardık, 2 senedir satamıyoruz o kadar. Merkezde de doğalgaz ile ısınma var. Satışlarımız yok diyebilirim. Doğalgaz bizi bitirdi” şeklinde konuşuyorlar.