Bugün Nevşehir Kent merkezinde özel bir lisede öğrenim gören öğrenciler Emniyet Kemeri takılmasına dikkat çekmek için görev başındaydılar.

Bilindiği üzere her yıl sürücülerin  emniyet kemeri takmaması nedeni ile   yaşanan trafik kazalarında binlerce insanlarımız hayatını kaybetmekte ve milyarlarca lira Milli servet boşa gitmektedir.

Yapılan istatistik verilere göre Ülkemizde bir yılda yaşanan Trafik kazalarında  yaşamını kaybeden vatandaşlarımızın yanında ortaya çıkan mali külfet ile her yıl 6500 Okul yapılacağı, 7000 KM yol yapılacağı, 1050 Hastane yapılacağı tespit edilmiştir.

Tüm bunlara dikkat çekmek, Sürücülerin Emniyet kemeri bağlamasını özendirmek ve yaygınlaştırmak adına bugün Nevşehir İlinde faaliyet gösteren özel bir okulun öğrencileri ile Nevşehir Trafik şubesinde görev yapan memurlar Valilik Kavşağında araçları durdurak sürücülere çeşitli  uyarı bilgi broşürleri ve çikolata ikram etmişlerdir.

Alan taraması dönüşü Nevşehir iline dönen  Şube Başkanımızın da aracını çeviren fahri trafik Polisi öğrenciler Başkanımıza Çeşitli uyarı broşürleri ile çikolata ikram etmişlerdir.

Öğrencilerimizi kutluyor ve tebrik ediyoruz.