Nevşehir Emniyet Müdürümüz 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet YÜKSEL'in talimatları doğrultusunda ;  Terörle Mücadele Şube Müdürü  4. Sınıf Emniyet Müdürü Yakup KILIÇ’ın koordinesinde Komiser Yardımcısı Metin SERİN’in sunumları ile  Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Nevşehir Yurt Müdürü Şahin TÜMEL’in de katılımı ile  Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarında barınan üniversite öğrencilerine Yurt Konferans Salonunda “Gençlik ve Güvenli Gelecek” konulu konferans verilmiş.
 
            Verilen konferanslarda Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığından temin edilen iki bin adet gerçek operasyon ve yaşam öykülerinden esinlenerek kaleme alınan "Anne Ben Geldim" isimli kitap konferansa katılan bütün öğrencilere hediye edilmiştir.
 
            "Anne Ben Geldim"' adlı kitapta, terör uzmanlarının gözaltına alınan örgüt üyelerini yeniden topluma kazandırma süreçleri, terörle solan hayatların geleceğe merhaba deyişleri , hayatından vazgeçmiş intihar eylemcilerinin düştükleri örgüt tuzağından el verilerek çıkarılma hikâyeleri, terör örgütü mensuplarının tutuklu bulundukları cezaevlerinden gönderdikleri gelecek kuşaklara ışık tutacak yaşam hikayelerinin anlatıldığı mektuplar bulunmaktadır.
 
Gençlerin kandırılarak huzur ve güvenliği bozmaya yönelik eylemlere çekilmelerini önlemek amacıyla bu tür aydınlatıcı bilgiler verilmekte olup, amacımız milli birlik ve kardeşliğimizin temellerini güçlendirmek, gençlerimizin şiddet içerikli olayların içerisinde yer almasını engellemek, terör örgütlerinin örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden uzak tutulmasını sağlamaktır. Ülkemizin bütünlüğü aleyhine faaliyet gösteren terör örgütleri ile radikal grupların yapmış oldukları propagandaları etkisiz hale getirmek ve geleceğin teminatı olan gençlerin kandırılmasını önlemek amacıyla,  2013-2014 eğitim ve öğretim yılında ilçe merkezleri ve ilimizde eğitim gören lise öğrencilerine yönelik "Gençlik ve Güvenli Gelecek"konulu seminer ve konferanslar  verilmeye devam edecektir.