Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin düzenledikleri kampanya sonrasında topladıkları insani yardım malzemesi, Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği aracılığı ile Suriye'deki Bayır- Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere tırla yola çıktı.

Suriye’de başlayan savaştan en fazla etkilenen kesimlerden biri olan Bayır- Bucak Türkmenlerine insani yardım malzemesi yardımı yapılmak üzere düzenlenen kampanyalar devam ediyor. Bu kapsamda Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri idareci ve öğretmenlerinin yardımıyla gıda kampanyası düzenledi. Kampanyaya okul öğrencileri, idarecileri ve öğretmenlerinin yanısıra çok sayıda yardımseverde katkıda bulundu. Bu yolla bir tır dolusu gıda maddesi toplandı. Toplanan gıdalar İHH İnsani Yardım Derneği aracılığı ile Suriye'deki Bayır- Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere tırla Anadolu İmam Hatip Lisesi önünden yola çıktı.

Yardım tırının yola çıkmasından önce bilgi veren öğrencilerden Furkan Nalçacıoğlu “Okulumuzda Suriyeli Türkmen kardeşlerimiz için elimizden geldiği kadarıyla yardım toplamak üzere kampanya yaptık. Günümüzde gençliğin duyarsız olması nedeniyle ön ayak olmak için bunu düzenledik. Güzel ve bereketli bir çalışma oldu. Bir tır dolusu malzemeyi gönderiyoruz” dedi.

Öğrencilerden Sena Nur Başbuğ ise “amaç, Allah rızası olduğu zaman Rabbim her türlü yardımı yapıyor. Yola çıktığımızda fazla bir umudumuz yoktu. Ama Rabbim öyle kapılar açtı ki, hiç ummadığımız yerlerden yardımlar geldi. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Öğrencilerden Beyza Nur Sağlayan’da “ Anneme anlattığımda bile “bunu yapamazsınız” dedi. Ama arkadaşlarla toplandık ve başardık. Kardeşlerimize yardım edebilmek çok güzel bir duygudur” ifadelerini kullandı.

Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Mehmet Akif Çelik ise yakın komşumuz olan Suriye’de savaşın getirdiği açlık ve kıtlığın hüküm sürdüğünü hatırlattı.

Bütün olumsuzluklara karşın Suriye’de cihat ruhuyla bir direnişin olduğunu kaydeden Çelik “Biz de bu direnişe katkı sağlamak amacıyla okulumuzda acil un yardımı kampanyası düzenledik. Öğrencilerin, velilerin ve esnafın büyük teveccühü oldu. Biz de yardımları topladıktan sonra İHH Nevşehir Temsilciliği ile irtibata geçtik. Bu şekilde yardımları yerine ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından yardım tırı yapılan dua ile birlikte Suriye’ye uğurlandı.