Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Özden Taşğın, Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta mücadele eden Nevşehir Spor maçı öncesinde maça gelen taraftarlara mandalina dağıttı.

Türkiye'nin 24 Kasım tarihinde Türk hava sahasını işgal eden Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'den narenciye alımını durdurduklarını açıklamıştı. İşte bu gelişmelerin ardından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Özden Taşğın, Nevşehir Spor, Kayseri Şeker maçı öncesinde maçı izlemeye gelen taraftarlara mandalina dağıttı.

Doç. Dr. Özden Taşğın burada yaptığı açıklamada "Putin'in alamadığı narenciyeyi ben Müslüman Türk vatandaşı olarak almaya hazırım" dedi. Taşğın, "Rus uçaklarının hava sınır sahamızı işgal ettiklerinden dolayı Türk jetlerinin Rus savaş uçağını düşürmesinden dolayı çünkü Suriye'de birçok Türkmen Müslümanı katleden Rusya ve Esad onlara karşı savaş uçaklarının bizim hava sahamızı işgal etmesinden dolayı Rusya'nın jet uçağını düşürdük. Putin de bu düşüşten sonra bizden narenciye alamayacağını bizim meyvemizi sebzemizi ve birçok ürünümüzü boykot yapacağını söyledi. Biz de buradan Putin'e mesaj veriyoruz. Senin alamadığın bütün narenciyeyi ben bu ülkenin bir ferdi olarak, Müslüman bir Türk evladı olarak bir tonunu almaya hazırım dedim. ve iki haftadır mescitlerde, camilerde ve bugün de Nevşehir Spor'un yapacağı maçta bütün halkımıza dağıtmak için sunduk" şeklinde konuştu.

Nevşehir Spor maçını izlemeye gelen vatandaşlar ise maç öncesi dağıtılan mandalinaları maç izlediği sırada yemeleri dikkatlerden kaçmadı