Hacı Asım ve Hacı Nimet Dirikoç Kur’an Kursu 4-6 Yaş Grubu minik öğrenciler, dönem boyu öğrendikleri bilgileri Taşlıbel Camiinde düzenlenen programda sergilediler.

Gerçekleştirilen programa İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


“Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” çerçevesinde açılan kurslarımızdan biri olan Hacı Asım ve Hacı Nimet Dirikoç 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin düzenlediği programda İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat; Din eğitimi ailede başlayan kapsamlı bir eğitim sürecidir. Anne karnındayken bebeğe Kur’an-ı Kerîm ve ezan dinletilmesi doğum öncesinde yapılabilecek eğitim kapsamındadır. Çocuk dünyaya geldiğinde, kulağına ezan-kamet okumak ve güzel bir isim vermek suretiyle din eğitimi devam eder” dedi.

Müftü Yardımcısı Bolat; “Örgün din eğitimi okullarda zorunlu eğitimin 4. sınıfından itibaren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 5. sınıfından itibaren seçmeli Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinde verilmektedir. Yaygın din eğitimi ise Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Kur’an kursları ve camilerde yürütülmektedir.

Ülkemizde, zorunlu eğitim yaşı 66 aya indirilmiştir. Yaygın din eğitiminde her hangi bir yaş sınırlandırılması bulunmamaktadır.

Bu durum okul öncesi dönem din eğitimi hususunda Başkanlığa sorumluluk yüklemekte ve Kur’an kurslarında bu döneme ilişkin programlı öğretim etkinliklerini önemli kılmaktadır.

Bu bağlamda 2014- 2015 eğitim ve Öğretim sezonunda İlimizde 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu açıldı. Burada onların yılsonu bitirme etkinliklerinde onların bu mutlu günlerinde onlarla birlikteyiz. Sizleri tebrik ediyorum.


Bizler de sizlerle birlikte Kur’an kursumuzun kursu tamamlama heyecanını yaşıyoruz. Bu heyecan, âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir.” müjdesine nail olmayı ümit etmekten kaynaklanıyor. Kur’an öğretimi, din eğitiminin en temel unsurlarından olup, hem öğreten hem de öğrenen için mukaddes bir yolculuktur.  Zira Kur’an-ı Kerim bize, her şeyden önce Rabbimizi öğreten, var oluş sebebimizi, nereden gelip nereye gideceğimizi bildiren, Rabbimizle, kendimizle, diğer insanlarla ve içinde yaşadığımız kâinatla ilişkilerimizi düzenleyen, tabiatta var olan her varlığı anlamlı kılan, hayatın boş ve anlamsız olmadığını ortaya koyan bir kitaptır.

 

Kur’an’ı öğrenmek, ezberlemek, anlamak ve hayatınızı anlamlandırmak için çocuklarınızla birlikte çıkmış olduğunuz ilim yolculuğunuzun ilk etabını sonuçlandırmak üzereyiz. Bundan sonrada bu ilim yolculuğunuza yeni boyutlar kazandırarak devam edeceğiz Sizleri bu ulvî tercihinizden dolayı tebrik ediyorum. Allah’ın birer emaneti olan bu yavrularımızı Kur’an kursuna göndererek, dünya ve ahiret mutluluğunu kazanmayı yegâne amaç edinen kimseler olarak, başta siz anneleri tebrik ediyorum. Çocuklarımızın bundan sonraki hayatlarında daha nice güzel mutlu günleri birlikte yaşamayı Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

 

Programda minik öğrenciler Kur’an-ı Kerim, Hadis-i Şerif, Salat-ü Selâm, İlahi ve dualar okuyarak drama gösterilerinde bulundular.

 

Program sonunda miniklere katılım belgelerini Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat takdim ederken, Taşlıbel Camii İmam Hatibi Ahmet Aydemir’ de bütün öğrencilere kol saati hediye etti. Çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.