Tüm güzelliğiyle yaşadığımız Mübarek Ramazan ayının artık son günlerini yaşıyoruz. Ve yaz ayına dek gelen Ramazan ayı içinde Nevşehir'de Oruç tutanları zorlayan meslekler neler ? sorusunu sizler için derledik.

Yaz mevsiminin kendisini iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde, kimisi evinde orucunu tutarken, kimisi ise zor şartlarda hem işlerini icra ediyor, hem de sıcaklarla mücadele ederek oruç tutup büyük bir azim ve sabır örneği sergiliyor.


Yoğun sıcaklarla beraber Ramazan ayında oruç tutmak bazı meslek gurupları için oldukça zor hale geliyor.

Ramazan Bayramına az bir süre kala Vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için bazı meslek gurupları işlerine bu günlerde de ara veremiyor. Fırıncılar, inşaatçılar,yufkacılar, ve tatlı imalatında yoğun sıcaklarda oruçlarını tutarak büyük bir sabır ve azim örneği ortaya koyan vatandaşlar, bunun Allah’ın yardımı olduğunu belirtiyor.


Oruç tutan işçilerin azmi imrendiriyor

Nevşehir'de ağır şartlar altında yaklaşık 17 saat oruç ibadetini yerine getiren fırıncılar, inşaat işçileri,yufkacılar, ve tatlı imalatında çalışan vatandaşlar hem işlerini yapıyorlar hem de çok zor şartlar altında oruç ibadetlerini yerine getirerek, büyük bir sabır örneği ortaya koyuyor. 

Mesleklerinin zorluklarını FİB Haber Ajansı ile paylaşan esnaf ve işçiler, oruçlarını tuttuklarını ifade ederek, kişide iman varsa, imkânların zorlanabileceği yorumunda bulundular.