NEVŞEHİR(MHA) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YSK tarafından erken seçim tarihinin 1 Kasım 2015 olarak ifade edilmesinin ardından 2 aylık süre içerisinde siyasi partilerin ilimizde adaylarını nasıl berliyeceği de merak konusu bir hal aldı.

Hatırlanacağı üzere AK Parti Milletvekilliği seçimi döneminde teşkilat temayülü, STK temayülü, anket çalışmaları ve genel merkez yoklaması ile adaylarını belirlemişti. 55 Milletvekili aday adayının yarıştığı ve sonucunda Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider üçlüsünün belirlendiği süreçte ilk iki isim seçmenden geçer not almıştı. Erken seçim tarihinin belirlenmesiyle birlikte bu isimlerin değişebileceği daha şimdiden konuşulmaya başlandı.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisinin parti tüzüğü doğrultusunda seçimlerde adaylarını ön seçim ile belirleme şartının bulunması bu partiyi sıkıntıya sokuyor. CHP genel merkezinin erken seçim tarihinin yakın olması nedeniyle adayların erken seçim yapılmadan belirlenmesi için tüzükte bir esneme yapılabileceği belirtiliyor. Bu durumda Bülent Tekiner, Cuma Yorgancı ve Mehmet Değirmenci üçlüsünden kimlerin tekrar mı aday gösterileceği ya da aday isimleri ve sıralamasında bir değişimin yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor.

Milliyetçi Hareket Partisinde 11 milletvekili aday adayının yarıştığı süreçte belirlenen Mehmet Varol, Sait Yüksel ve Mustafa Uğur üçlüsünden kimlerin yeniden aday sıralamasına dahil edileceği de merak konusu. Milliyetçi Hareket Partisi partililerin intirnet üzerinden oy kullanımı ile temayül yapmış, anket çalışmalarında bulunup genel merkez yoklamasının ardından aday sıralamasını belirlemişti.