NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediyesinin ilimize kazandırdığı Türkiye’nin en modern Pazaryerinde esnaf pazardan kazandığını yine pazara yatırarak Nevşehir halkına en güzel hizmeti verebilmenin gayretini sarf ediyor.

Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Odası Başkanlığının koordinesinde İlimiz pazaryerinde Vatandaşlara çok büyük bir alışveriş kolaylığı sağlayan Pazar araçlarına 200 adet daha ek yapıldı. Söz konusu yeni Pazar araçlarının alımı için Pazarcı esnafı adeta geleceğine ve Nevşehir’e yatırım yaptı.

Daha önce Pazaryerinde Vatandaşın alışverişlerinde kullanabilmesi için 300 adet Pazar aracı bulundurduklarını ifade eden Oda Başkanı Selim Özmen, söz konusu Pazar araçlarının Vatandaşlardan gelen talepler üzerine artırılmasının ihtiyaç haline geldiğini ve Pazarcı esnafının bir araya gelerek 40 bin TL tutarındaki 200 adet yeni Pazar aracının alımını sağladıklarını ifade etti.

Söz konusu yeni Pazar araçlarının siparişinin yaklaşık 1 ay önce verildiğini de söyleyen Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Özmen, “Pazarcı esnafımız büyük bir kadir şinaslık örneği sergileyerek pazaryerine gelerek alışverişte bulunan Vatandaşlarımızın modern Pazar yerimizde kolaylıkla alışverişlerini yapabilmeleri için maddi olarak fedakarlıkta bulundular. Daha önce pazaryerimizde alışverişlerde kullanılan 300 aracımızın yanına bu yeni 200 adet aracımızı da eklediğimizde daha fazla vatandaşımız alışverişlerini ellerinde poşetler taşıyarak değil, tıpkı alışveriş merkezlerinde olduğu gibi Pazar araçlarıyla birlikte yapabilme imkanına kavuştular. Bu uygulamayı ilimizde ilk başlattığımızda Nevşehir Belediyemizin bizlere önemli katkısı olmuştu. Her zaman bizlere, Pazarcı esnafına desteklerini esirgemeyen Nevşehir Belediye Başkanımız Sayın Hasan Ünver’e ve belediyemiz yönetici, çalışanlarına teşekkürü borç biliriz” diye konuştu.