Nevşehir il merkezinde sabah namazı buluşmaları gelenek haline getirildi.

Nevşehir il Müftülüğü’nün her ay 4 ayrı camide gerçekleştirdiği faaliyet, cemaat arasındaki kardeşlik duygularını ve sosyal birlikteliği pekiştiriyor.

Ay boyunca, sabah namazları öncesi okunan Hatm-i Şeriflerin duası, birer gün arayla dört cami cemaatinin katılımıyla yapılmaktadır.

Belirlenen camilerde yapılan Hatm-i Şerif programına İl Müftüsü Yakup Öztürk, cami görevlileri, cami cemaati ve çok sayıda mahalle sakinleri katılıyor.

Müftü Yakup Öztürk’ün yaptığı Hatm-i Şerif duasının ardından, birlikte sabah namazını kılan cemaat, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte cami bahçesinde kurulan sofralara geçerek, her hafta bir hayırseverin ikram ettiği kahvaltıya katılıyor. Samimi ve hoş sohbetlerin ardından, cemaat güne huzurlu ve motive olmuş bir şekilde işe başlıyor.

Müftü Öztürk, sabah namazı buluşmalarına her ay dört camide devam ettiklerini, bu uygulamanın sosyal birlikteliğin, kardeşliğin ve kenetlenmenin sembolü olduğunu kaydetti.

Öztürk; “Uzun zamandır gelenek haline gelen sabah namazı buluşmalarının Merkez Kurşunlu Camii, Bekir Efendi Camii, Alibey Camii ve Lale Camii’nde olduğu gibi diğer tüm camilerde de yapılması ve yaygınlaşmasını istiyoruz.

Umarım hem Din görevlileri, hem cemaatimiz gerekli duyarlılığı gösterir” dedi.