Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2015 yılı İlkbahar Şap Aşılama Programı 2 Mart-22 Mayıs , Kuduz Aşılama Programı 1 Mart- 22 Mayıs tarihleri arasında Nevşehir genelinde  gerçekleştirildi.

Nevşehir İl Müdürü Okan YILMAZ Şap ve Kuduz Hastalığı ve aşılama ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Şap Hastalığı, eskiden beri bilinen, ülkeler arası canlı hayvan ve hayvansal ürün ticaretini olumsuz yönde etkileyen, büyük ekonomik kayıplara neden olan, çift tırnaklı hayvanların akut ve çok bulaşıcı viral bir hastalığıdır. Bu hastalığa sığır, manda, koyun keçi domuzların yanında yabani çift tırnaklı hayvanlarda duyarlıdır. Hastalıktan korunmada aşılama çok önemlidir. Aşılama programları boyunca ilimizde 68.915  baş  büyükbaş hayvan Şap aşısı ile aşılanmıştır.

Kuduz Hastalığı, hem hayvanların hem de bizlerin hayatını tehdit eden, şuur kaybı huzursuzluk ve felçler ile kendini gösteren  bulaşıcı ve ölümcül bir hastalıktır. İlimizde aşılama programı boyunca 3072 kedi, köpek Kuduz Aşısı ile aşılanmıştır. Kuduz Aşılama Proğramı sona ermesine rağmen aşı yaptıramayan  yetiştiricilerimizin, sahipli kedi ve köpeklerini İl /İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüklerine getirdikleri takdir de aşılamaları yapılacaktır. Köpek veya Kedi tarafından ısırılan kişilerin mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.

İl Müdürümüz Okan YILMAZ Aşılama Programların da görev alan tüm personele ve  hayvan yetiştiricilerinin Şap ve Kuduz Aşılama Kampanyasına gösterdiği yoğun ilgiden dolayı teşekkürlerini bildirdi.