SERBEST VETERİNER HEKİMLER YENİ YÖNETMELİKLERE GÖRE RUHSATLANDIRILDI.
İlimizde faaliyet gösteren serbest veteriner hekimler  5996 Sayılı Kanuna dayalı olarak 15.10.2011 tarihinde çıkan Veteriner Hekim Muayehane  ve Poliklinik yönetmeliğine göre yeniden ruhsatlandırıldı. 04.11.2013 tarihinde İl Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda İl Müdürümüz Okan YILMAZ başkanlığında, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Rukiye PINAR ve Veteriner Hekim İshak ÖZKAN ve Muayenehane Ruhsatı alan Serbest Veteriner Hekimlerin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.
  Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce 18/6/2001 tarihli ve 24436 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Veteriner Hekim Muayenehane ve Poliklinik Yönetmeliği kapsamında ruhsatlı muayenehanesi ya da polikliniği olup bu Yönetmelik hükümlerine uymayan veteriner hekimler, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl içerisinde muayenehanelerini veya polikliniklerini bu Yönetmelikteki muayenehane veya poliklinik şartlarına uygun hâle getirerek, mülki idari amire müracaat edip muayenehane veya poliklinik ruhsatı almak zorundadırlar. Yine muayenehane ruhsatı alan Serbest veteriner hekimler 5996 Sayılı Kanuna göre 24.11.2013 tarihinde yayınlanan Veteriner Tıbbi ürünler Hakkında Yönetmelik gereği daha önce Bakanlıkça veteriner tıbbi ürün perakende satış izni verilmiş satış yerleri; yayınlanmasından itibaren bir yıl içinde fiziki şartlar açısından bu Yönetmelik hükümlerine uymak ve veteriner tıbbi ürün perakende satış izni almak üzere il müdürlüğüne başvurmak zorundadır. Aksi halde izinleri iptal edilir.
İlgili yönetmelikler gereği İlimizde 15.10.2013 tarihi itibariyle İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde  23  Veteriner  Hekime Serbest veteriner Hekim Muayenehane Ruhsatı, 1 Veteriner Hekime  Poliklinik Ruhsatı verilmiştir.Yine ilimizde 24 adet Veteriner Tıbbi Ürün Parekende Satış  Yerine izin verilmiştir.Toplantıda Veteriner Hekim İshak ÖZKAN tarafından Serbest Veteriner Hekimlere  ilgili yönetmelikler hakkında sunu yapılmıştır.