Nevşehir Kalesi ve Çevresinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 11 mahallede boşaltılan konutların yıkım çalışmalarında sona gelindi. Kalesi çerçevesinde, 2.403 konutun kentsel dönüşüme dahil edildiği Raşitbey, Memişbey, Dere, Eskili, Cami Cedid, Cami Atik, Tahta Cami, Bektik, Cumhuriyet, Kapucubaşı ve Musa Paşa olmak üzere toplam 11 mahalle artık yok.
 Nevşehir’in en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Bekdik mahallesinde boşaltılan evlerin yıkımı sonrası işte bu görüntüler göze çarpıyor.

İlimiz merkezinde 13 mahallede uygulamaya konulan Kentsel Dönüşüm uygulaması çerçevesinde Kale, Memişbey, Cumhuriyet mahallelerin ardından Bekdik mahallesinde boşaltılan evlerin yıkımı sonrası ortaya çıkan görüntü bir zamanlar bu yerleşim merkezlerinde yaşayıp, anıları bulunanların gözlerini buğulandırıyor.

Bir taraftan modern bir yaşam sürecekleri konutlara kavuşmanın sevincini yaşayan vatandaşlar, öbür yandan yıllarca hayatlarını sürdürdükleri yerleşim merkezlerinin enkaz görüntülerinde geçmişe dalıp gidiyor.

Yapılan açıklamalara göre yepyeni konutların inşa edileceği Bekdik mahallesinde Gazi İlkokulu ve çevresindeki mahallelerde yıkım çalışmaları sürüyor.

 

 

Haber:Ali Çamur