Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü 2015 yılı şubat ayı faaliyet raporunu yayınladı;

-İlimiz genelinde Müdürlüğümüze bağlı Müze ve Örenyerlerini Şubat ayı içerisinde toplam 117.541 kişi ziyaret etmiştir.

-Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün 30.01.2015 tarih ve 13422 sayılı yazısına istinaden; 15-21 Şubat 2015 tarihleri arasında Panasonic Visuals Co. Ltd. Şti’ nin “ İntrodiction Video of World Heritage “ isimli belgesel çekimleri İlimizde gerçekleştirilmiştir.

-Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün 29.01.2015 tarih ve 1881 sayılı yazılarına istinaden; 03-12 Şubat 2015 tarihleri arasında Shanghai OCJ Commerce and Trade Co. Ltd. adlı şirketin “ Becomens Turkey “ isimli tanıtım filmi çekimleri İlimizde yapılmıştır.

-Seçil ADALI’ nın 27.01.2015 tarihli dilekçesine istinaden; 02-09 Şubat 2015 tarihleri arasında ANC, the ABS-CBN News Channel adlı şirketin “ Executive dass “ isimli program çekimleri Bölgemizde gerçekleştirilmiştir.

-Beyaz TV’nin 27.01.2015 tarihli dilekçesine istinaden; 02-04 Şubat 2015 tarihleri arasında Beyaz Tv’ de yayınlanacak olan “ Nur Viral ile Bizim Soframız “ isimli program çekimleri İlimizde gerçekleştirilmiştir.

-Selim Can SEMİZ’ in 05.02.2015 tarihli dilekçesine istinaden; 10-11 Şubat 2015 tarihleri arasında TRT Türk Kanalında yayınlanan “ Oralı Olmak “ adlı belgesel çekimleri İlimizde gerçekleştirilmiştir.

-2015 yılında, İlimizde yapılacak olan turizm amaçlı sportif faaliyetlerden ATV ve jeep turları için yeterlilik belgesi başvurularında seyahat acentaları tarafından verilmesi gereken belgeler ile faaliyetler sırasında uyulacak kuralların belirlenmesi konulu 05.02.2015 tarihinde Valilik Toplantı salonunda Sayın Vali Yardımcısı Nurettin ATEŞ Başkanlığında gerçekleşen toplantıya İlimiz Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz EKİCİ katılmıştır. Ürgüp ve Avanos İlçelerimizde de Kaymakamların Başkanlığında aynı konuyla ilgili toplantılar yapılmıştır.

-Kütüphanelerin karşılaştıkları sorunları tespit etmek üzere İl Kültür ve Turizm Müdür V. Cengiz EKİCİ tarafından yerinde denetimlere devam edilmiş olup, tespit edilen sorunların çözümüne ilişkin çalışmalar yapılmaktadır.

-İlimiz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Nevşehir Rehberler Odası ve Kapadokya TÜRSAB Başkanlığınca oluşturulan komisyonca Bölgede yürütülen Kaçak Rehberler ile Kaçak Acentalarm denetimlerine bu dönemde de devam edilmiş olup, söz konusu denetimlerde tutulan tutanaklara ilişkin hazırlanan ve Valiliğimizce onaylanan İdari yaptırım karar tutanakları ilgililere gönderilmiştir.

-Müdürlüğümüzce Hâzineye ait kiralanacak ve satılacak yerler ile şahıslara ait su kuyusu, patates deposu, kum ve çakıl ocakları ile mandıra açılması gibi taleplerin mahallinde incelenmesi ve rapor hazırlanması çalışmaları sürekli olarak gerçekleştirilmektedir.

-İlimiz İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Şube Halk Kütüphanelerinde 28 Şubat Sivil Savunma Günü” ile ilgili Kitap sergileri açılmıştır.

-Şubat Ayı içerisinde İl Halk Kütüphanelerimizden faydalanan toplam okuyucu sayısı 8.326 olup, ödünç alman kitap sayısı ise, 4.964’dür.