NEVŞEHİR(MHA) Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezinde açılan tiyatro kursuna ilimizde yüksek öğrenim hayatlarını sürdüren gençlerin ilgisi bir hayli fazla.

Kurs Öğretmeni Osman Arslan, Tiyatroya ilgi duyan 12-25 yaş arası herkesin katılabildiği tiyatro kursunun Nevşehir’de ilgi görmesinden son derece mutlu olduklarını dile getirdi.

3 Aylık atölye eğitiminin ardından şimdilerde 3 tiyatro eserini sahnelemeye hazırlanan gençlerin oldukça heyecanlı bir şekilde çalıştıklarına dikkat çeken Gençlik Merkezi Tiyatro Kursu Öğretmeni Osman Arslan, “Bu kursa tiyatroya ilgi duyuyorum diyen tüm gençlerimiz katılabiliyor. Kursumuzda şu an 1 Lise öğrencisi de var. Diğer arkadaşlarımızın tamamı Nevşehir Hacıbektaş Veli üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimiz. Kursumuz haziran ayına kadar sürecek. O süreye kadar “Buzlar Çözülmeden”, Kaç Baba Kaç” ve Yılmaz Erdoğan’ın “Oto Gargara” isimli üç ayrı tiyatro eserini sahnelemeye hazırlanıyoruz. Genel itibari ile gençlerimiz tiyatroya oldukça ilgililer. 60 Kursiyerimizin katıldığı kursumuz atölye çalışmalarımızın ardından 35’e kadar indirildi. Bu arkadaşlarımızı da iki ayrı çalışma grubuna ayırdık. Nevşehir’de gençlerimizin tiyatroya olan ilgilerinin yüksek olması bizleri de mutlu ediyor” dedi.