NEVŞEHİR(MHA) 100 bin nüfusa yaklaşan Nevşehir il merkezinde yıllardır hizmet veren toplu taşıma araçlarının ne kadar hijyenik koşullara uygun hizmet verdiği, yeterince havalandırmanın sağlanabilmesi konularında toplu taşımada kullanılan bu araçların hangi sıklıkla denetlendiği merak konusu.

1 TL 75 Kuruşa Nevşehir’in hemen hemen bütün yerleşim alanlarına rahatlıkla ulaşabileceğiniz Toplu taşıma araçlarının özellikle hastalıkların kol gezdiği, insanların soğukta üşümemek ve bir an önce ulaşmak istedikleri yerlere ulaşmak için tıka basa doldurdukları toplu taşıma araçlarının birer hastalık yuvası olmasına karşın kim, ne zaman, ne yapıyor sorusu akıllarda.

Bu haberimizde amacımız kesinlikle insanlarımızı toplu taşıma araçlarına binip binmemek konusunda kafalarında bir soru işareti oluşturmak değil. Ancak toplum sağlığının düşünülmesi ve halkımızın büyük bir bölümünün evine, iş yerine ulaşabilmek için tercih ettiği bu araçların düzenli olarak temizlenip, hijyenik bir hale getirilip getirilmediğini sorgulamak istiyoruz.

Acaba, gerek İl Sağlık Müdürlüğü, gerek Halk Sağlığı Müdürlüğü, gerekse Nevşehir Belediyesi Zabıtasının bu konuda şu ana kadar bir çalışması oldu mu?. Vatandaş o toplu taşıma araçlarına bindiğinde sağlığının birileri tarafından düşünülüp gerekli denetimlerde bulunulduğunu düşünüp gönül rahatlığı içerisinde araçlara binmeli mi?.