Karayollarında can ve mal emniyetinin sigortası olan trafik işaret levhaları, magandaların hedefleri oluyor. Adeta hedef tahtası olarak kullanılan trafik işaret levhaları, trafikte yönünü ve güvenliğini bu levhalar sayesinde tayin eden sürücülere zaman zaman zor anlar yaşatıyor.
Ürgüp’te sürücülerin mal ve can güvenliğini sağlamak, trafik akışının düzenini korumak için yol kenarlarına konulan trafik işaret levhaları, kendini bilmezlerin hedef tahtası haline geldi. Yollarda her ay onlarca trafik levhası magandaların hedefi olup kullanılamaz hale geliyor. Bazı yerlerde kurşunlar ile adeta eleğe dönen tabelalar magandaların nasıl bir ruh hali içinde olduklarını da ortaya koyuyor.

‘SÜRÜCÜLER TEPKİLİ’
Tabelaların kurşunlanmasına tepki gösteren sürücüler, yetkililerin önlem almasını istedi. Özellikle kırsal alanlarda bulunan trafik tabelalarının magandaların hedef tahtası haline geldiğini belirten sürücüler, “Trafikte can ve mal kaybını önlemek için konulan ve büyük öneme sahip olan levhaları bazı kişiler atış talimlerinde kullanıyor. Karayollarındaki bir çok levha bu yüzden delik deşik durumda. Bazılarına ise bununla yetinmeyip yazı yazan, boyayan insanlar var. Böylesine bilinçsiz bir davranışın önüne geçilmesi gerek” dedi.
Karayolları üzerinde trafik güvenliğini sağlayan trafik işaret levhalarının tahrip edilmesinin maliyeti ise oldukça yüksek. Bilinçsiz kişiler tarafından kurşunlanan ve tahrip edilen trafik işaret levhalarının Türkiye’de yıllık maliyeti ise 30 milyon lira.