Sabahın erken saatlerinde Kapadokya’nın simgesi haline gelen sıcak hava balonlarının kalkış yaptığı Göreme Beldesine gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Süt Üreticileri Birliği ekipleri sıcak hava balonuna binen yerli ve yabancı turistlere süt ikramında bulundu.

Kendilerine süt dağıtılmasını şaşkınlıkla karşılayan turistler ikram edilen sütleri alarak balonlara bindiler. Kapadokya’daki sıcak hava balonları etkinlik kapsamında Türkçe ve İngilizce olarak “Süt her yaşta sağlıktır. 21 Mayıs Dünya Süt Günü” yazılı pankartlarla kalktı.

Etkinlik hakkında açıklamada bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, 21 Mayıs’ın Birleşmiş Milletler (BM) kararı ile Dünya Süt Günü olarak kutlandığını belirterek, turizmin merkezi olan Kapadokya’ya gelen turistlere süt ikram ettiklerini söyledi.

Yılmaz, “Sıcak hava balonlarında BM’yi temsil eden her milletten insan var. Onlara misafirperverliğimizi göstermek istedik. Her sene farklı etkinlikler yapmaktayız. Bu sene de böyle bir etkinlik yaptık. Yaklaşık 1 tona yakın paketlenmiş süt dağıtık” dedi.

Turistlerin çok memnun olduğunu kaydeden Yılmaz, “Böyle bir sürprizle karşılanmaktan mutlu olduklarını ilettiler. İçlerinde Endonezyalısı, Hindistanlısı ve Avrupa’nın birçok ülkesinden gelen turist var. Hepsi şaşırdı ve memnun oldular” diye konuştu.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Turhan da, “Türkiye’de süt tüketimi dünya genelinde bakıldığı zaman yüzde 25 oranında. Süt tüketme alışkanlığımız maalesef yok. Bu alışkınlığı kazandırmak için her sene çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu sene de Kapadokya’nın tanıtımına katkı sağlaması için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik” dedi.