Suriye'de yaklaşık 5 yıldır, Esad rejimi, PYD-PKK ve IŞİD'e karşı kahramanca savaşan Bayır Bucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı.

Rusya'nın geçen hafta düzenlediği yoğun hava saldırısında hasar gören Türkmen Köyleri'ne ulaştırılmak üzere battaniye, gıda ve sünger yatak toplanması için çalışma başlatıldı.

Osmanlı Caddesi'nde bulunan Eski Bağ-Kur Binası'nda toplanmaya başlanılan yardımlar yeterli miktara ulaştığında Bayır-Bucak Türkmenleri'ne gönderilecek. 

Geçtiğimiz günlerde Türkmen Dağı Tugay Komutanı Ahmet Arnavut ve Sultan Abdulhamid Tugayı Komutanı Ömer Abdullah  Bayrağa Saygı Yürüyüşü ve Şehitlere Dua Mitingi'ne katılmak üzere Nevşehir'e gelmişler ve mitingde selamlama konuşması yapmışlardı.

Rusya'nın hava saldırılarının yanı sıra, Esad rejimi ve destekçilerinin karadan füze saldırılarıyla hasar gören Türkmen Köyleri'ndeki mazlumlar Nevşehir'de ulaşacak yardımları bekliyorlar.

Ay sonuna kadar devam edecek olan kampanya süresince toplanan yardımların daha önce olduğu gibi yine Bayır-Bucak'a bizzat götürülerek teslim edileceği bildirildi.

Yardım kampanyasıyla ilgili  0 (534) 349 22 66 numaralı telefondan bilgi alınabileceği de kaydedildi.