Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin akademik ve idari personeli için TOKİ iş birliğiyle yaptırılan 192 konut, bugün düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi. Konut sahibi ailelere anahtarlarını teslim eden  Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, akademik ve idari personelin aileleriyle birlikte yeni yuvalarında sağlık ve mutluluk içerisinde yaşamlarını sürdürmeleri temennisinde bulundu.

Üniversitemiz ana yerleşke Rektörlük Binası önünde düzenlenen törene; Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Çetin Pekacar ve Prof. Dr. İsmail Bekci, akademik ve idari personel ile aileleri katıldı.

Törenin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Üniversitemizde görev yapan akademik ve idari personelimizi ev sahibi yapalım düşüncesi ile yola çıktık. Hep birlikte emin adımlarla ve kararlılık içerisinde yürüdüğümüz bu yolda meşakkatli bir süreçten sonra mutlu sona geldik. Bugün gerçekten de hep birlikte heyecanlı ve mutlu bir günü daha yaşıyoruz.”dedi.

Konuşmasının devamında Rektörümüz “Üniversitemiz bina açısından bakıldığında sadece TOKİ binalarından ibaret değil. 2008’in Eylül ayında burada göreve başladığımızda üniversitemizde rektörlük binamız yoktu. O dönemde  Fen Edebiyat Fakültesinin bir odası Rektörlük makamı olarak tahsis edilmiş ve üniversitemizde Rektörlük görevime ilk olarak burada başlamıştım. Ardından Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi olarak hizmet veren binamıza geçerek uzun süre burada bulunduk. Şimdi ise yeni yaptığımız Rektörlük Binamızı tamamladık. Şu anda üniversitemizin alt yapısını tamamladık ve ağırlıklı olarak peyzaj çalışmalarıyla uğraşıyoruz.  Ayrıca Merkezi Laboratuarımızın ve Eğitim Fakültemizin eksik kısımlarını tamamlamak ve merkezi kütüphanemizi yapmak için çalışıyoruz. Bunların yanı sıra yapımı devam eden Kongre Merkezimizi de en kısa zamanda bitirerek hizmete açmayı planlıyoruz.  Biz planladığımız gibi çoğu binamızı ve  sosyal tesislerimizi tamamladık.  Allah kısmet ederse iki yıl içerisinde binaları, alt yapıları ve çevre düzenlemesi tamamlanmış bir üniversiteyi bizden sonraki arkadaşımıza teslim etmiş olacağız.  

Dün Ankara dönüşü  bugün sizlere teslimini gerçekleştireceğimiz yeni TOKİ binalarımızda incelemelerde bulundum ve bir binalarımızın en üst katına çıkarak buradan üniversitemizin kampüsüne baktım. Tek kelimeyle rüyalarımızın gerçek olduğunu gördüm ve göreve başladığım 2008 yılındaki halimizi düşündüğümde çok duygulandım. Bu süreç içerisinde şahsıma yardımcı ve destek olan siz değerli akademik ve idari personelimize en içten dileklerimle teşekkür ediyorum. Tekrardan ev sahibi arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerken, aileleri ile sağlık ve mutluluk içerisinde oturmaları temennisinde bulunuyorum” diye konuştu.

Rektörümüzün konuşmalarının ardından konut sahibi akademik ve idari personele anahtarlarını teslim etmeleri ile devam eden tören verilen kokteyl ile son buldu.