Dünyaya ve Türkiye’ye Örnek Uygulamalarıyla … Esnaf Babası Ünver..

Dünyaca Ünlü, yeryüzü oluşu Peribacaları, kayadan oyma yeraltı şehirleri ve sayısız tarihi ve turistik değeri ile öne çıkan Nevşehir’de Türkiye’ye örnek bir isim de öne çıkıyor. Gelişen teknoloji ile unutulmaya yüz tutan Ahilik geleneğinin ülkemizde yaşatılmasına gayret sarf eden kişiliği ile Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türkiye’ye örnek bir esnaf babalığı yapıyor.

2004 Yılında göreve seçilen ve o günden bu yana Nevşehir’de esnaf ve sanatkar odalarının, Sivil Toplum kuruluşlarının güçlenmesi gerektiğine dikkat çeken Nevşehir’in Ahi Babası Hasan Ünver, o günden günümüze Nevşehir belediyesinin yaptığı çalışmalarla göz doldurmaya devam ediyor.

Belediye Başkanlığında 3. dönemini geçiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 11 yıldır Nevşehir Belediyesi ile Nevşehir’deki hemen hemen bütün esnaf ve sanatkar odalarına maddi ve manevi katkılarıyla “Nevşehir’in Ahi Babası” ünvanını almaya yıllar öncesinden itibaren hak kazanmış durumda.

Esnaf Odalarının Fiziki Ortamları Modern Bir Hale Getirildi …

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver başkanlığındaki Nevşehir Belediyesi Nevşehir’deki esnaf ve sanatkar odalarının fiziki ortamlarının günümüz gereksinimlerine uygun bir hale getirilmesi konusunda geçen 11 yılda çok ciddi çalışmalara imza attı.

Bu çalışmaların ilkinde halen Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığının hizmet verdiği binanın arsasının temini konusunda büyük bir özveri sergileyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Birlik Başkanlığının modern bir hizmet binasına kavuşmasının yanında, bazı esnaf ve sanatkar odalarının da öncesine oranla çok daha modern ortamlarında üyelerine hizmet götürmelerine vesile oldu. Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkanlığı hizmet binasında hizmet veren Nevşehir Bakkal ve Bayiler Odası, Nevşehir Elektronik ve Elektronikçiler Odası, Nevşehir Kahvehaneciler Odası, Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler, Seyyar Pazarcılar odası gibi odalar birlik başkanlığının hizmet binasında artık üyelerine daha etkin bir hizmet sunma imkanına kavuştu.

Birlik Başkanlığı hizmet binasında ayrıca Merhum Birlik Başkanı M. Ziya Bulaner isminin verildiği toplantı salonunda esnaf ve sanatkar odaları her türlü toplantı ve eğitim faaliyetlerini rahatlıkla ve kendi ortamlarında yapabilir hale geldi.

Öte yandan yine birlik başkanlığı bünyesinde kurulan SRC Şirketi sayesinde ilimizde ilk ve tek yetkili SRC Yetki belgesinin alınabileceği firma sayesinde bu konuda da birlik hizmet binasında eğitim toplantıları da yapılabiliyor.

Ünver, Esnaf Odalarına da Sahip Çıktı…

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, geçen 11 yıllık süreçte Nevşehir’de doğru dürüst hizmet binası bulunmayan bir çok esnaf ve sanatkar odasına da sahip çıkarak, yeni hizmet binalarına kavuşmalarını sağladı.

Nevşehir’de madeni İşler ve Sanatkarlar Odası ile başlayan ve ardından, Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, Nevşehir Karoserciler ve Marangozlar Odası, Nevşehir Berberler ve Kuaförler Odası gibi odalara modern hizmet binaları kazandıran Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, esnaf ve sanatkara verdiği önemi Türkiye’ye örnek bir şekilde fazlasıyla gösterdi.


Hizmette Sınır Yok…

Nevşehir Belediye Başkanının sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya örnek Esnaf Babalığının kapsamı sadece bununla da sınırlı değil.

Öyle ki, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in belediye başkanlığı döneminde İl Merkezindeki taksi duraklarının son derece çirkin ve kullanışsız bir halden kurtarılarak günümüz şartlarına uygun bir hale getirilmesi de Ünver’in her alanda esnaf ve sanatkara kol kanat gerdiğinin de göstergelerinden biri oldu.

Öte yandan Nevşehir Belediyesi ilimizdeki özel servis şoförlerini de büyük bir çileden kurtardı. Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı ile birlikte geliştirilen Proje çerçevesinde Bahçeli Evler Mahallesinde inşa edilen ve özel servis şoförlerinin daha etkin hizmet yapabilir hale getirildiği alan da artık geleceğimizin mimarı çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet veren özel servis araçları daha etkin bir hizmet ağı sunuyor.

Esnafın Bir Konağı Var Artık …

Nevşehir’de sayısız Sivil Toplum Kuruluşuna da çok önemli hizmetler götüren Nevşehir Belediyesi Başkan Ünver’in desteğiyle bir esnaf konağına da kavuştu.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına bağlı esnafların çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri Esnaf Konağı da geçtiğimiz yıl itibariyle Nevşehir Belediyesinin desteğiyle hizmete kazandırıldı.

Devlet Hastanesi yolu üzerindeki Esnaf Konağında hemen hemen her iş kolundan esnaf bir araya gelip, sohbet edebiliyor, sosyal ve kültürel paylaşımlarda bulunabiliyor.

Türkiye’ye Örnek Pazaryeri ve Sebze Hali Yine Başkan Ünver’in Eseri …

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in ilimiz esnaf ve sanatkarına gösterdiği Kadir Şinas tavır sadece esnaf odalarına verilen hizmet binaları, ticari taksilere yapılan yeni duraklar, özel servis araçlarına hizmet veren alanlarla sınırlı değil.

Nevşehir Belediyesinin çok büyük bir yatırım hamlesi de İlimizde Sebze-Meyve satışı ile iştigal eden esnaflara yönelik oldu. Türkiye’ye örnek gösterilen devasa bir yatırımı Nevşehir’e kazandıran Nevşehir Belediyesi yıllarca yazları tozdan, kışları çamur’dan geçilmeyen Pazar alışverişi kültürünü de Nevşehir’de değiştirdi.

Yıllarca Toprak Mahsulleri Ofisi olarak hizmet veren alan üzerine kurulan Nevşehir Pazaryerinde artık Halk bir alışveriş merkezinde kendisine ne kolaylık sunuluyorsa o hizmetlerin daha fazlasını haftanın iki günü kurulan pazaryerinden alabiliyor. İçerisinde geçtiğimiz günlerde faaliyete geçirilen sosyal üniteleri ile de her geçen hizmet ağı geliştirilen Nevşehir modern Pazaryerinde Vatandaş gönül rahatlığı içerisinde alışveriş yapabiliyor.

Nevşehir belediyesinin ilimize kazandırdığı çok büyük hizmetlerden biri de yıllarca sebze ve meyve alım satımı yaparak geçimini sağlayan, ancak ilimizde bir hal bulunmadığı için çevre illere rüsum ödemek durumunda kalan esnafı büyük bir çileden kurtardığı Sebze Hali oldu.