NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Berber ve Kuaförler Odasının denetimleri aralıksız sürüyor. Denetimlerde ustalık belgesi bulunmadığı tespit edilen bir bayan kuaför dükkanının kapatılmasına karar verildi.

Nevşehir Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan’ın başkanlığında Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla yapılan denetimler sonucunda il merkezinde, Nevkur bloklarında bayan kuaförlüğü yapan bir işyerinin ustalık belgesi olmadığı tespit edildi.

Yapılan bu tespitin ardından işyerinin kapatılmasına karar verilerek işyerinin kapısı mühürlendi.

Sadece il merkezinde 130’a yakın erkek berber’in yanında 50’ye yakın bayan kuaförün faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Oda Başkanı Cengiz Taşhan, “İlimizde berber ve kuaför esnafının hak ve menfaatlerini korumak amaçlı yaptığımız denetimler sonucunda ustalık belgesi bulunmadığını tespit ettiğimiz bir işyerinin kapatılmasına karar verildi.

Bizim burada amacımız kimsenin ekmeği ile oynamak değil. Ancak üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak zorundayız.

Yıllarca bu işin eğitimini alarak ustalık belgesi almış kuaför ve berber esnaflarımızın haklarını yedirtmeyeceğiz. Kimsenin haksız yere, kanunen almak zorunda oldukları belgeleri temin etmeden üyelerimizle haksız bir kebate girmesine de göz yummayacağız” dedi.