Olay, 3 Mart 2009'da merkez Meram ilçesinde bir evde meydana gelmiş, yalnız yaşayan Afganistan uyruklu 56 yaşındaki Mehmet Taşkın, kaşkol ile boğulup 10 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş bir şekilde yatağının altında bulunmuştu. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri yaşlı adamın gidip geldiği güzergahtan yola çıkarak cinayet şüphelisi Afganisatanlı Abdulalim Yalchn (33) ile Necmettin Yalchn'ı (21) tespit edip Nevşehir'de yakalamıştı. Yakalanan zanlıların yargılanması 4 yıldır devam ediyordu.

4 YIL SONRA ÇİFTİ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet davasının karar duruşması 4 yıl sonra yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Abdulalim Yalchn (33) ile Necmettin Yalchn'ın (21) ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada mahkeme heyeti karar vereceğini belirterek savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, her iki sanığında planlayarak kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Son sözleri sorulan sanıklar,"Pişmanız, takdir mahkemenin" dedi.

Mahkeme heyeti her iki sanığın olayı planlayarak gerçekleştirmeleri nedeniyle Türk Ceza Kanunun 82/1 maddesi gereğince ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiklerini ve indirim uygulamadıklarını açıkladı.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan sanıklar 2009 yılında verdikleri ifadelerinde, Mehmet Taşkın'ın Afganistanlı olduğunu bilerek tanışmaya gittiklerinde kendilerine misafir gibi davranmadığı gerekçesiyle öldürdüklerini iddia etmişlerdi.

Kaynak:Sabah Gazetesi