Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gece yarısı suçüstü yakalanan hırsızlar çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri önceki gece gelen bir ihbar üzerine Yeni Mahallede bir eve girmeye çalışan kişiler olduğunu öğrendi. Olay yerine giden asayiş ekipleri Diyarbakır Lice nüfusuna kayıtlı A.A (20) ve Bitlis Tatvan İlçesi nüfusuna kayıtlı F.Y (18) kişileri evin kapısından zorla girmeye çalışırlarken suçüstü yakaladı. Yine bu kişiler ile irtibatı olan Mardin Midyat nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Ö.A ve Diyarbakır Bismil İlçesi nüfusuna kayıtlı 41 yaşındaki İ.K'yı ise Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'nde ilk ifadeleri alınan şahıslar önce adliyeye sevk edildi. Nöbetçi savcı tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen kişiler çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Mahkeme tarafından serbest bırakılan kişilerin daha önce hırsızlık ve sahte kimlikten dolayı birçok sabıka kaydı olduğu öğrenildi.