Nevşehir'de havaların ısınmasıyla birlikte bağ bahçe ve tarlalarda sıkça görülen yılanlar vatandaşları tedirgin ediyor.

Havalar Isınmasıyla birlikte ortalıkta sıkça görülmeye başlanan Yılanlar vatandaşı korkutuyor.

Öyleki Nevşehir genelinde  Acıgöl, Avanos ve Derinkuyu ilçelerinden gelen yılan haberleri sosyal paylaşım sayflarına malzeme oluyor...

Yılanlar Korku Salıyor

Konu hakkında uzmanlar 
havaların birden ısınmasıyla yılanların çiftleşmek amacıyla ortaya çıktığını,Türkiye genelinde 60'ın üzerinde bulunan yılanlardan yaklaşık 10 tür yılan çeşidinin olduğu Nevşehir bölgesinde büyük çoğunluğunun zararsız olduğunu söylüyor.

N
evşehir'de havaların ısınmasıyla birlikte üzüm bağları,patates tarlaları başta olmak üzere bahçe ve arazilerde ilaçlama ve yabancı ot temizlemek için çalışma yapan vatandaşlar rastladıkları 1.5-2 metrelik yılanlarla karşı karşıya kalıyor. 

Uzmanlar, yağışlı giden havaların birden ısınmasıyla yılanların çiftleşmek için ortaya çıktığını, bu nedenle yoğun olarak görüldüğünü söyledi. Nevşehir'de yapılan araştırmalarda yaklaşık 10 yılan türünden ikisinin zehirli olduğunvurgulanırken, "Yılanların fazla olduğu yok. Çünkü içinde bulunduğumuz dönem yılanların aktif olduğu dönem. Genelde üreme dönemlerinde çok fazla görülürler. Çiftleşme dönemi olduğu için bu dönemde çıkıyor. Nevşehir'de sosyal medyada sıkça paylaşılan ve yakalanan yılanlar genelde, saldırgan değil. Yılanların hiçbir zararı yok, sayılarında artma durumu söz konusu değil. Sadece havalar birden ısındığı için yoğun bir şekilde ortaya çıkmış olabilirler. Havalar kademeli geçiş olsaydı bu şekilde olmazdı" deniyor.

Derinkuyu arazilerinde yılanlar görülmeye başlandı.

 

Derinkuyu Kaya Önü mevkiinde tarlada Aydın Denli isimli şahıs traktörün üzerinde iken bir yılan gördü. Derinkuyu arazilerinde kendisinin ve başka üreticilerin de yılan gördüğünü belirten Aydın Denli, fotoğrafını çektiği yılanla ilgili olarak, “Biraz ürperdim. Yılan tahminen 3.metre falan vardı.  Traktörden indim çekmek için ama yılan çok hızlıydı.” Dedi. 

Avanos ta Markete giren yılan yakalandı

Nevşehir'in Avanos ilçesinde bir markete giren 120 santimetre uzunluğundaki yılan, belediye ekipleri tarafından yakalandı.

Avanos Belediyesi Zabıta Müdürlüğümüze gelen yılan ihbarı üzerine, belediye ekipleri olaya müdahale etti.

Orta Mahalle yolu üzerinde yola çıkan ve buradan bir iş yerine doğru kaçan yılan, belediye su servisinde görevli Bayram Özvatan tarafından kısa sürede yakalandı. Yakalanan yılan belediye veterinerine kontrole getirildi. 150 cm uzunluğundaki sarı renkli kıraç yılanın zehirsiz olduğu ifade edildi. Fakat korktuğu için ve kendini korumak üzere saldırgan davranışlarda bulunduğu belirtildi.

Belediye Zabıta ekipleri ile birlikte meskun mahal dışına çıkartılan yılan tekrar doğaya salındı. Bağ ve bahçelik alanlar ile doğal hayata yakın mesafede bulunan meskenlerde kapı ve pencerelerin açık bırakılmaması uyarısında bulunuldu.

avanos-yilan-3

avanos-yilan

avanos-yilan-1