Nevşehir'de Sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü. Nevşehir'de yaşanan yoğun sis nedeniyle bugün yapılması gereken bazı uçuşlar iptal edilirken, bazı uçuşlar da rötar yaptı. Öte yandan Nevşehir ile birlikte Konya ve Kayseri uçuşlarıda Sis engeline takıldı. 

Ayrıca ilimizde akşam saatlerinde başlayan yoğun sis sebebiyle kent genelinde bir çok maddi hasarlı kazalar meydana geldi.


THY'den İstanbul yolcularına önemli uyarı...

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul'da önümüzdeki günlerde beklenen kötü hava koşulları nedeniyle resmi internet sitesi üzerinden yolcularını iptallere karşı uyardı.

Bugün akşam saatleri itibariyla İstanbul'da etkisini göstermeye başlayacak yağmur, yarın öğle saatlerine doğru ise kara dönüşecek.

Meteoroloji'den yapılan uyarıda kentin iç kesimlerinde kar kalıncığı 20 cm'e kadar artabileceği belirtilirken yüksek kesimlerde ise kar kalıncığının 50 cm'yi bulması bekleniyor. 

Hava muhalefeti hava trafiğini de etkileyecek. Türk Hava Yolları (THY) resmi internet sitesi üzerinden ve sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile yolcularını uyardı. THY'den yapılan açıklamada İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen'den yapılan uçuşlarda tehirler ve iptaller olabileceği belirtildi.

THY'den yapılan açıklama şöyle;

Değerli yolcularımız,

İstanbul'da 30 Aralık'ta hafif şiddette başlaması öngörülen kar yağışının , 31 Aralık tarihinde şiddetini artırması öngörülmektedir. Bu nedenle İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından olan seferlerde iptaller yapılmaktadır ve belirtilen günlerde hava durumuna bağlı aksaklıklar yaşanması muhtemeldir.

Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.turkishairlines.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz.

İSTABUL ATATÜRK HAVALİMANI İÇİN YAPILAN UYARI

Hava Durumu: Meydanımızda parçalı bulutlu olan havanın akşam saatleri itibari ile yerini sağanak yağışa bırakması beklenmektedir.

Rüzgar: kuzey-kuzeydoğu (360-040 derece) yönlerden 10-20 knot, akşam saatlerinden itibaren 20-30 knot hızla esecek.

Hava sıcaklığı: en düşük 4, en yüksek 12 derece bekleniyor.

30.12.2015 Çarşamba

Hava Durumu: 00-06z arası yağmur, 06-15z arası karla karışık yağmur, 15-24z arası orta, zaman zaman etkili kar yağışlı geçecek. Tahmini kar yüksekliği 5 ila 10 cm beklenmektedir.

Rüzgar: Kuzey-Kuzeydoğu (360-040 Derece) yönlerden 20-25 knot, hamlesi zaman zaman 25-35 knot hızla esecek.

Hava Sıcaklığı: En düşük 1, en yüksek 5 derece bekleniyor.

31.12.2015 Perşembe

Hava Durumu: Zaman zaman etkili kar yağışlı (tipi şeklinde) geçecek. Tahmini kar yüksekliği 10 -20 cm beklenmektedir.

Rüzgar: Kuzey-kuzeydoğu yönlerden 20-25 knot, yer yer 25-35 knot hızla esecek.

Hava Sıcaklığı: En düşük:-2 derece, en yüksek 0 derece bekleniyor. Orta kuvvette buzlanma beklenmektedir.

01.01.2016 Cuma

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerine kadar hafif kar yağışlı gececek.

Rüzgar: Kuzey-kuzeydoğu yönlerden 10-20 knot esecek.

Hava Sıcaklığı: En düşük -3, en yüksek 1 derece bekleniyor. Kuvvetli buzlanma bekleniyor.

Konya kent merkezi ve ilçelerinde dün akşamdan itibaren etkili olan yoğun sis hava ulaşımını da olumsuz yönde etkiledi.Havalimanı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada yoğun sis nedeniyle sabaha kadar olan Konya-İstanbul seferlerinin tamamının iptal edildiğini belirtildi. Yetkililer ayrıca hava şartlarına göre sabahki uçak seferlerinin yapılıp yapılmayacağına karar verileceğini söyledi.

Bu sabah THY'nin TK2032 sefer sayılı uçuşu ile Anadoujet'in TK7284 sefer sayılı uçuşu yoğun sis nedeniyle iptal edildi.

Kayseri'de de hava ulaşımına sis engeli...

Kayseri Havaalanı yetkililerinden alınan bilgilere göre, dün gece uçuş yapması beklenen Türk Hava Yolları, Onur Air ve Pegasus Hava Yollarının uçuşları kötü hava şartları nedeniyle iptal edildi.
 
Bugün sabah gerçekleşmesi beklenen Türk Hava Yollarının 3 uçuşu yoğun sis nedeniyle iptal edildi. Türk Hava Yollarının bugün ayrıca saat 14.20’de yapacağı uçuşu rötar nedeniyle saat 15.00’e ertelendi. Bugün Pegasus Hava Yollarından Kayseri’ye saat 10.00’da gelmesi beklenen uçuşu da rötar nedeniyle saat 18.35’e ertelendi.
 
Türk Hava Yolları vatandaşların mağdur olmaması için saat 15.55’e ek sefer koyduğu öğrenildi. Yetkililer, sefer iptal ile rötarların meteorolojik şartlardan ve pist onarım, bakım çalışmalarından dolayı kaynaklandığını belirtti.