Nevşehir'de yukarı Toki olarak adlandırılan 2.Etap Toki Konutları bölgesine kısa bir süre önce yapılan ve şu günlerde eğitime başlayacak olan 30 Ağustos İlkokulu öğrencilerinin teneffüsü değerlendirmesi için yapılan bahçede kilitli taş parkeler sökülmeye başlandı.

Yüklü miktarda para ve emek harcanarak sökülen kilitli taş parkelerin yerine ise yeni bir İmam Hatip Ortaokulu yapılacağı öğrenildi. Bölgede yaşayan halk ise "bizim çocuklarımız nerede oynayacak, enerjisini nerede atacak, bahçesiz okul mu olur?"soruları ile bu projeye imza atanlara eleştiri oklarını yöneltti.

Konu ile ilgili okul bahçesinde incelemelerde bulunarak velilerle görüşen ve bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur; "2.Etap Toki yerleşimindeki okul binasında İstiklal Ortaokulu ve 30 Ağustos İlkokulu aynı binada eğitim vermekte idi. Aynı binada aynı bahçeyi kullanan okul öğrencileri, idareciler ve eğitimciler yaşadıkları sıkıntı ve sorunların bitmesi için iki ayrı okulun farklı bir alanda ve bölgede eğitim vermesi için her kesimden yardım aldılar ve akabinde  aynı bölgeye yeni bir okul binası yaptırarak konuyu çözüme kavuşturdular. Yalnız Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hesapsız işlemlerini hesap edemediler. Hesapsız ve plansız işlem yapmayı kendine ilke edinen Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ortadan kaldırılan sorunun tekrar baş göstermesi için şimdi de yeni yapılan okulun bahçesine bir bina yapmak için faaliyete başladılar. Allah akıl fikir versin" şeklinde konuştu.

Mustafa Uğur; "Bilindiği üzere kısa bir süre önce Nevşehirli bir hayırsever Nevşehir'e 18 derslikli imam hatip ortaokulu yaptırma sözü vermişti bu söz üzerine harekete geçen yöneticiler Nevşehir'de hiç yer kalmamış gibi bu yeni okul binasını 30 Ağustos İlkokulu'nun daracık bahçesine konumlandırma kararı alarak akıllara durgunluk veren yeni bir işe daha imza attı. 800 öğrencinin okuyacağı bir okula yetmeyecek bir okul bahçesine yeni bir okul daha yaptırmak hangi akla mantığa sığar" diyerek Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nü suçladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu "Okullar Hayat Olsun" projesine de bir anlamda tezat olan bu uygulamanın öğrenciler için negatif etkileri olacağını vurgulayan Uğur, daracık okul bahçesinde binlerce öğrencinin nasıl oyun oynayacağını, basketbol oynayacağını, nefes alacağını merak ettiklerini belirterek yetkililerden cevap beklediklerini ifade ederek, akıllı mantıklı her yöneticinin bu projeyi derhal başka bir alana almak için mücadele edeceğini sözlerine ekledi.

Söz Konusu Okul ve Bahçenin Fotoğrafları

img_0984.jpgimg_0985.jpgimg_0987.jpg


Nevtes.Org