NEVŞEHİR(MHA) Geçtiğimiz günlerde Nevşehir Belediyesinin de talebiyle şehir içi yolcu taşıma otobüslerinde kamera sistemine geçilmesinin öngörüldüğünü duyurmuştuk. Sistemin kurulması için çalışmalar sürüyor ancak sistemin yolcu taşımacılığı yapan otobüs işletmecilerine maliyeti de oldukça düşündürücü.

Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Düzgün, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan otobüslere kamera takılması fikrinin oldukça olumlu olmasına karşın bu sistemin otobüs işletmecilerine getireceği yükün de hesaplandığını söyledi.

Yolcu otobüsü başına kamera sisteminin kurulmasının bin 500 ile 2 bin TL arasında bir maliyetinin olduğunun da göz önünde bulundurulduğunu kaydeden Başkan Düzgün, sistemin kurulmasının özellikle zaman zaman Vatandaşla yolcu otobüsü şoförleri arasında yaşanan anlaşmazlıkların çözümü konusunda yardımcı olacağını, Vatandaşında, yolcu otobüsü şoförlerinin de bu sistem sayesinde hal ve hareketlerine dikkat edeceğini söyledi.

Konuya ilişkin çalışmaların sürdüğünü ifade eden Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler odası başkanı Mustafa Düzgün, 2016 yılında sistemin il merkezinde yolcu taşıyan 75 otobüste uygulanmasına olumlu baktıklarını da dile getirdi.