Ülkemizde uygulamakta olduğumuz sağlıkta dönüşüm programı kapsamında yürüttüğümüz programlar  sonucunda gerek anne gerekse bebek ölümlerinde önceki yıllarla  kıyaslanamayacak ölçüde büyük başarılar elde edildi, 2012 yılı bebek ölüm hızı binde 7,4 olarak tespit edildi. Bebek ölümlerini bu seviyeden daha aşağı seviyelere düşürebilmek için her bir bebek ölümünü izleyerek nedenini ortaya çıkarmak ve bir daha aynı nedenlerle oluşabilecek bebek ölümlerini önlemek amacıyla 04.05.2009 tarih ve 31 sayılı Genelge ile kayıt ve bildirim sistemi uygulamaya konularak ülkemizde gerçekleşen perinatal ve bebek ölümlerinin tespiti ve incelemeleri gerçekleştirilmekte.
Değişen şartlar nedeniyle söz konusu sistemin revize edilmesi gereği doğdu. Bir önceki yıl verileri de göz önünde bulundurarak ilde tespit edilen sorunlar değerlendirilerek, ilde alınması gereken tedbirler ve müdahale yöntemleri belirlenecek.
Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay Başkanlığında Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı, Toplum Sağlığı Merkezleri Başkanları, Üniversite, Özel Hastaneler ve  diğer Kamu Kurum ve Kuruluşların katılımı ile  yılda 1 kez yapılan Bebek Ölümleri  İl Değerlendirme Kurulu Toplantısı Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda yapılmış olup, toplantıda Bebek Ölümlerinin nedenleri, oluş biçimleri ayrıntılı olarak değerlendirilmiş ve bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik çalışmalar belirlenerek, kararlar alındı.