Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver 2008 yılında bundan tam 4 yıl önce, Nevşehir Belediyesi tarafından kitaplaştırdığı “Sularımız ve Çeşmelerimiz” kitabının tanıtımında yaptığı açıklamasında bakın neler söylemişti: Haber Tarihi: 12 Şubat 2008 Salı Saat 09:35

 Nevşehir’deki tarihi çeşmeleri VEFA’sızlık kuruttu... Şimdi ise tamamen unutuldu...

Nevşehir'in tarihi ile adeta simgeleşen değerlerinden biri olan çeşmelerin yeni kuşaklara tanıtılması için "Sularımız ve Nevşehir Çeşmeleri" adı altında kitaplaştı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, çeşmelerin mevcut durumlarının ve tarihinin bu kitap ile birlikte ortaya konulduğunu belirterek,Bu kitap ile çeşmelerimizin hikayeleri ile bu çeşmelerimizi daha yakından tanıma imkanı buluyoruz. Şu anki hali ve daha sonra gerçekleştirilecek restorasyon ile tamamlanmış halini de kitaplaştıracağız" demişti.
Başkan Ünver 12 Şubat 2008 yılında yaptığı bu açıklamasından bu yana Yıl 27.11.2012 tam 4 yıl geçmesine rağmen Nevşehir deki tarihi çeşmelerin restorasyonunu bırakın ne yazıkki korunması bile sağlanamadı.Şuan o çeşmeler birer birer yok oluyor.Şimdi Vatandaş Ünver'in sözünü tutmasını ve bu tarihi çeşmeler konusuna biran önce çözüm ulaştırmasını bekliyor.