Kobani olaylаrını bahane ederek Başta Doğu ve Güneydoğu ile Büyükşehirler olmak üzere ülke genelinde korsan gösteri düzenleyerek gerginlik yaratan göstericiler ve olayların bastırılması için ilimiz Nevşehir den de takviye polis sevk edildi.
 
Bölgedeki gerginlik sürerken olay yerine takviye polis ekipleri sevk еdildi.

Nevşehir-Kırşehir ve Aksaray'da görev yapan çevik kuvvet personelleri çeşitli illere sevk edildi. Bu sabah ise Kapadokya Havalimanı'ndan 163 polis özel tarifeli uçakla Batman'a uğurlandı.

Diyarbakır,Mardin,Siirt,Hakkari,Van,Batman,Şırnak,GAZİANTEP, Şanlıurfa ve Adıyaman başta olmak üzere bazı illerde IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için toplanarak çöp konteynırlarını devirip ateş yakan, araç ve işyerlerine de zarar veren gruplar, dağılmaları yönünde uyarılarda bulunan güvenlik güçlerine taş, molotof kokteylli ve havai fişeklerle saldırdı. İşyerleri ve araçlara zarar veren gruplara biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edildi. Adıyaman'da 14 polisin yaralandığı olaylarda, çok sayıda işyeri ve araçta hasar oluştu. Birecik'te göstericilerin ateşe verip uçuruma yuvarladığı aracın sivil polislere ait olduğu öne sürüldü. Olayların sürdüğü bölgeye takviye polis sevk edildi