Nevşehir ilimizde günün gelişen olaylarını ve tüm güncel haberleri takip edebilirsiniz. İsterseniz şuan evinizde yada iş yerinizde veya internetin olduğu bulunduğunuz her yerde Nevşehir Dedikodu haberlerini sizlerle paylaşalım istedik. Nevşehir Milletvekilleri,Nevşehir Belediyesi,Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve daha nice konularda Keyifle okuyacağınız bu yazı dizisinde iyi sörfler diliyoruz.

Yazımıza başlamadan önce hani her kişi yada kurum kendisi yada kurumuyla ilgili kamuoyunda gündeme gelen konular hakkında sonradan bir açıklama gereği duyarlar ve dedikodulara cevap vermek istediklerini belirtirler.

FİB Haber olarak biz her zaman olduğu gibi hep hazırız. Yeter ki bu sorular cevap bulsun ve bizi arayıp bilgi verilsin. Bu yüzden ortada buna iddia dedikodu eleştiri artık her ne derseniz deyin Nevşehir kamuoyunu meşkul eden bu tür konuşmalar için cevap vermelerini bekliyoruz.Bu sorulara cevap vermeniz gerekiyor zaten…

 

Zira kamuoyunda çıkan haberlere cevap vermeyip sonradan vah tüh tripleriyle sadece bunların hepsi dedikodudan ibaret bana  iftira atıyorlar deyip ona buna şuna karalama yaparak geçemezsiniz.

Zamanında eleştirileri cevaplandır kamuoyu tatmin olur yada olmaz ama herkes bu sorunun muhatabından cevap bulmuş olur.Yoksa bu kamuoyunda dolaşan çeşitli iddialar gerçekmiş gibi algılanır bizden söylemesi….

Ee zaten atalarımız ne demiş yarası olan gocunur…Ve Doğrular bir gün mutlaka kazanır…

 

Neyse konumuza dönelim. Sadece eleştiri, yanlış , kötü, hatalar değil iyisi güzeli doğrusuyla örnek güzelliklerinden konuşulduğu ve dilimizin döndüğü gözümüzün gördüğü kulağımızın duyduğu kamuoyunda konuşulan merak edilenleri sizlerle paylaşıyoruz.

 

 

Nevşehir Ticaret Borsası

Mart 2013 te yapılması planlanan ve TOBB tüzüğü gereği tekrardan aday olamayacak olan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök ile Gök’ün yerine aday olacağını ilk kez FİB Haber Merkezine açıklayan Mustafa Çelebi’nin geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek ortak liste çalışmaları için fikir birliğine vardıkları iddia ediliyor…

Bir taraftan da Bu iddianın tam tersi olarak Sayın Borsa Başkan Adayı Çelebi ye Nevşehir Ticaret Borsasından Listenin verilmediği ve sonradan Bakanlık nezdinde ki girişimleriyle zoraki bu listeyi temin ettiği bildiriliyor.

 

Nevşehir Milletvekilleri Tarih Yazdı

Nevşehir siyaset tarihinde bir ilke imza atan Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan,Ebubekir Gizligider ve Murat Göktürk seçimden seçime ancak yüzlerini görebildiğimiz Milletvekili profilinden uzak yepyeni bir sayfa açarak seçimlerden bu güne hemen her hafta sonu üç Milletvekilimiz birlikte köy köy belde belde ilçe ilçe gezerek vatandaşlarla buluştular.Bu durum en çok Nevşehirli vatandaşları mutlu etti.Artık Nevşehir de değişen Siyaset ve Siyasetçi profili ile bundan böyle bu çizgiyi değiştirme şansı olmayacak .Öte yandan Nevşehir Milletvekilleri arasında saygı sevgi hoşgörü ile birlik ve beraberlik görüntüsüyle oluşan özlenen tabloda yakalanmış oluyor.

 

Nevşehir’de Parke Taş Bilmecesi

Nevşehir de sağına dönsen soluna dönsen adım attığın yer parke taşla döşendi.Efendim bunun neresi tuhaf diyebiliriniz.Hatta şehir görüntüsü içerisinde parke taş güzel bir görsellikte kazanıyor.

Fakat merak ettiğim konu şu, çok ciddi kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre,Nevşehir de ki diğer belediyelere göre  “Parke Taşı” en pahalıya alan belediye Nevşehir Belediyesiymiş. Diğer ilçe ve beldelerde döşenen parke taş fiyatı ile Nevşehir Belediyesinin döşediği parke taşı arasında oynayan rakamlarla ortaya çıkan meblağ öyle böyle değil.

Peki Nevşehir de Kilitli parke taşı imal eden firmalarla görüşüyoruz.

Aldığımız cevaplar…

-Klasik bir cevap veriyor: Bu konuda Yorum Yok!

-Efendim ben firmam olarak asla Nevşehir Belediyesi parke taşı ihalesine girmem diyor bir kişi.

-Diğeri (Gülerek) Nevşehir Belediyesinde Ödeme konusunda çok büyük sıkıntı var. Yekün fazla ama ödeme aylar hatta bazen yılları bulabiliyor. Bu yüzden ihaleye girmeyi hiç düşünmüyorum.

-Siz gazetecisiniz siz araştırın diyor bir diğer üretici. Bizde diyoruz ki gördüğünüz gibi siz üreticilere soruyoruz siz söylemeseniz bu soruya nasıl cevap bulabiliriz…

Yalçıntaş İftarında Buluştular

Ertaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nevşehirli İş Adamı Musa Ertaş, İstanbul da Nevzat Yalçıntaş’ın özel davetlisi olarak katıldığı İftar Programına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Nevşehirliler Dernek Başkanı Aşiret Dalcı da yer aldılar.İftar yemeği oldukça samimi ve manevi bir ortamda gerçekleşti. 

Zağlanmış ve Ertaş'a Büyük Destek

Nevşehirli İş Adamları Yakup Zağlanmış,Sacit Uzer,Dağaslan Özaltın ve Musa Ertaş gibi değerli isimler başta olmak üzere başlattıkları Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası için yapılacak olan seçimlerde "Birlik bizim Güç bizim" sloganlı çalışma tüm hızıyla sürüyor.İddialara göre Nevşehir iş dünyası çevresinden Zağlanmış ve Ertaş ekibine çok büyük bir destek olduğu ifade ediliyor.
Zağlanmış Seçimlerden en büyük beklentisinin bu seçimlerde kazanan tarafın Nevşehir olması olarak ifade edilmesi ise Nevşehir iş çevrelerinde büyük memnuniyet yaratıyor.Anlaşılan o ki çok az bir kesimin dile getirdiği yok seçimler iptal olacak seçimler uzadı kısaldı aday olduk olamadık gibi türlü bahaneler ve gerekçeler konuşula dursun şuan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için atı alan üsküdarı geçmiş gözüküyor.
Öyleki eskiler yeniden aday olabilme şansıda bulsalar artık işleri çok ama çok zor gözüküyor.
Ve Genç bir ekiple Nevşehirin geleceğini kurtarmak Nevşehir Birlik Beraberliği ve Kazanın Nevşehir olduğu bir konsesyum için Nevşehir iş çevrelerini ve Nevşehir de çok sayıda sivil toplum örgütleri iş adamları derneğini yanlarında toplayan, Nevşehirli değerli iş adamları Yakup Zağlanmış ve Musa Ertaş biz bu yola başvururken Taraf olmaya değil Tarafsız olmaya herkesimin ortak sesi olmayı düşünüyoruz.Bizim için isimler renkler hele hele şahsi çıkar ve menfaatler hiç önemli değil yeterki  memleketimiz ve memleketimiz insanı kazansın.