AK Parti Milletvekili Gizligider,'' Hepimiz Birer Engelli Adayıyız''
Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider her sağlıklı insanın potansiyel bir engelli adayı olduğunu ve aynı zamanda engelli olan kişilerin birçoğunun da geçmişte sağlıklı kişiler olduğunu söyledi.

Gizligider yaptığı açıklamada, "Toplumumuzun değerli ve özel bireyleri olan engellilerimizin mutluluğu hepimizin yaşamını güzelleştirecektir. Eğitimle güçlendirilmiş, yetenekleriyle üreten bireyler olarak topluma kazandırılmaları, onların engellerini azaltacaktır. Bu nedenle sosyal hukuk devleti anlayışı ile engellilerin sorunlarını dikkate alarak,  onların tüketen değil, üreten ve bağımsız yaşayabilen insanlar haline getirilmesi en büyük amacımızdır. Bu manada Hükümetimiz tarafından engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapılmış, engelli istihdamında ciddi artışlar sağlanmış,  evde bakım hizmetinden binlerce kardeşimiz faydalandırılmıştır. Bizler engelli kardeşlerimizin hizmetindeyiz. Onların her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olmak hepimizin insanlık borcudur.Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımı engellerin olmadığı bir dünya için el ele vermeye, sürdürülen çalışmaları desteklemeye çağırıyor, selam ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver 3 Aralık Dünya engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  toplumun en vazgeçilmezi olan bireyleri olarak değerlendirdikleri engellilerin,  hayatın her alanında karşılaştıkları meselelerin kalıcı şekilde çözüme kavuşturup  toplumsal üretime katılımlarının sağlanmasının en temel görevleri arasında yer aldığını belirtti. 

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  3 Aralık  Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası  başta olmak üzere uluslararası sözleşmelerle tüm yurttaşların olduğu gibi engelli vatandaşlarının da  her alanda onurlu bir hayat sağlamalarının güvence altında olduğunu ifade etti. 

 

Devletin sosyal  devlet  olma anlayışının da  bir göstergesi olarak tüm engelli vatandaşlara özellikle son yıllarda birbiri ardına  bir çok  imkanları sunduğunu hatırlatan Ünver mesajında şunları kaydetti.; “Yaşadığımız toplumun ayrılmaz  parçası olan engellilerimizin  her alanında karşılaştıkları meseleleri çözümleyerek,  toplumsal üretime aktif olarak katılımlarının sağlanması ve bu yönlerde de  desteklenmesi sosyal devlet anlayışının bir gereğidir. Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları meselelere karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz kalıcı çözümler, temel insan haklarının bir gereği olmanın yanı sıra , insana ve topluma saygının da  açık bir göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm kurum ve kuruluşları ile  tüm engelli vatandaşlarımıza çeşitli imkan sunma konusunda özellikle son yıllarda büyük atılımlar ortaya koymuştur. Nevşehir Belediyesi olarak bizlerde ,engelli kardeşlerimize imkanların sunulması halinde,onların becerilerini kullanmak suretiyle nasıl bir örnek oluşturduklarını,açmış olduğumuz eğitici kurslar ile fazlasıyla gördük. Unutulmaması gerekir ki toplumda yaşayan her insan, birer engelli adayıdır  Engellilerimizin çeşitli el sanatları konularında eğitimlerinin sağlanması, atölye çalışmaları ile üretim yapmaları ve duyarlılığın da ciddi bir göstergesi olarak onların daha rahat bir ortamda üreterek gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla 2004 yılından beri ciddi bir çalışma yaptık.Bundan sonraki süreçte de farklı projelerimizi hayata geçirerek tüm engelli kardeşlerimize yanlarında olduğumuzu ortaya koyacağız. ”dedi.

 

Engellilerin sorunlarının çözümünde sadece devletin çabasının yeterli olmadığına inandığını kaydeden Ünver, mesajında şunları vurguladı;  “ Ancak tüm toplumsal sorunların çözümünde olduğu gibi, engelli kardeşlerimizin daha rahat şartlar içerisinde hayatlarını devam ettirmeleri için devletin çabası yanında,  sivil toplum örgütleri, gönüllü kuruluş ve kişilerin çabaları da artık geçerli ve kaçınılmaz bir gerekliliktir. Bu kapsamda özürlülerimizin toplumsal üretime katılmalarının sağlanması, hepimizin ortak bir görevi olmalıdır. Bugüne kadar alınan mesafede Nevşehir’deki sivil toplum örgütlerimizin çabalarının önemli olduğunu ifade etmek isterim. Nevşehir’de engelli  kardeşlerimizin öncelikli olarak eğitimlerinin sağlanmasının yanı sıra becerilerinin değerlendirilmesine yönelik her türlü çalışmayı Nevşehir Belediyesi olarak desteklemeyi bundan sonra da sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum. Mülkiyeti Nevşehir Belediyemize ait eski Türkmen Evi’nin bulunduğu merkezi, Özel İnsanlar Eğitim merkezi ve bu merkezdeki yeşil alanı da Özel İnsanlar Parkı haline getirilmesi yönündeki çalışmalarımızı artık son aşamaya getirdik. İnşaallah yakın bir zamanda bu merkezimizi de engelli kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle tüm engelli kardeşlerimizi tebrik ediyor, bu vesile ile de vatandaşlarımıza en derin sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.” 

Zafer İnanır ‘dan Engelliler Günü Mesajı

Toplumumuzun önemli bir parçası olan Değerli Engelli Kardeşlerimiz; 03 Aralık tarihi ülkemizde, “Dünya Engelliler Günü” olarak kutlanmaktadır. Engellilik yalnızca engellilerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konudur. Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan bağımsız olarak kendi başlarına yaşayabilmelerini, üretken insan durumuna getirilerek, yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmek, ihtiyaçlarını iyi anlamak ve onlara mevcut şartlar içinde en iyi ortamları hazırlamak ve onlara iş imkânı sağlamak en büyük hedefimizdir. Ayrıca “Eğitim her engeli aşar” gerçeğinden hareketle engelli bireylerin eğitimi için gerekli ortamları hazırlamak da devletimizin en temel görevleri arasındadır. Engelli vatandaşlarımızın bu anlamlı günlerinde bir araya getirilmesi, sorunlarına çözüm üretilmesi ve kendilerine hak ettikleri değerin verilmesi suretiyle, ihtiyaçları olan moral ve motivasyonu kazanmalarında, onlara yönelik uygulamaya konulan projeler hayati önem arz etmektedir.  Engelliler gününün toplumun tüm kesimlerinin, engellilerin sorunlarının çözümü için yönlendirilmesi ve engellilerin bir araya gelerek kaynaşmaları bakımından da önem arz etmektedir. Tüm engelli yurttaşlarımıza “3 Aralık Engelliler Günü” vesilesiyle bir kez daha, aileleriyle birlikte, sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.”


Önder İpek Engelliler Günü Mesajı

AK Parti Kozaklı İlçe Belediye Başkan Aday adayı Önder İpek,

“Toplumumuzun önemli bir parçası olan Değerli Engelli Kardeşlerimiz; 03 Aralık tarihi ülkemizde, “Dünya Engelliler Günü” olarak kutlanmaktadır.Dünya Engelliler Günü’nün özürlüler konusundaki bilinç ve hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ediyor, bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımızın gününü tebrik ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza “3 Aralık Engelliler Günü” vesilesiyle bir kez daha, aileleriyle birlikte, sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.”




  • İSMAİL ÖRDÜ "DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI"‏

Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsmail ÖRDÜ, "03 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle bir mesaj yayınladı

 

Mesajında ÖRDÜ; Vatandaşlarımızın doğuştan ya da sonradan meydana gelmiş engellilik durumu hepimizin duyarlı olması gereken bir olgudur. Engelli olmak bütün zamanların ve toplumların değişmez bir gerçeğidir.

 

Ülkemizde engellilerin eşit birer vatandaş olarak ekonomik, sosyal ve siyasal hayata katılmasının sağlanabilmesi, yardıma muhtaç olmayacak duruma getirilmesi için yapılması gerekenler çok fazladır. Yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Sosyal hayata ve çalışma hayatına adapte olmak, insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşamak, fiziksel ve zihinsel engellere bakılmaksızın her yurttaşımızın hakkıdır.

 

Engelli yurttaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi için toplumsal sorumluluğun, sosyal devlet olmanın, her şeyden önce insan olmanın gereği yerine getirilmelidir. Şunu biliyoruz ki engelli olmak bir noksanlık değildir ve toplumdaki her birey hayat süreci içerisinde engelli olabilir. Önemli olan engelli vatandaşlarımızla ilgili önce zihinlerimizdeki engelleri ortadan kaldırmak ve onların günlük yaşantılarında hayatlarını kolaylaştıracak tedbirleri almaktır. Bu duygularla engelsiz bir dünya için hep birlikte daha çok çalışmak dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.


SAVAŞ BENLİ Engelliler Günü Mesajı

Savaş Benli, engelli bir birey olmanın toplumdan soyutlanmak veya hayata küsmek anlamına gelmemesi gerektiğini belirterek, “Engelli vatandaşlarımızın kimseye ihtiyaç duymadan hayata tutunabilmeleri ve daha iyi şartlarda hayatlarını devam ettirebilmeleri bizim en büyük amaçlarımızdandır.

Toplumda kendilerine düşen görevin engellilere her anlamda yardımcı olmaları gerektiğini kaydeden Benli, “Toplumumuzun kültürü, sevgisi ve yardımlaşma arzusu engelleri tek tek ortadan kaldıracaktır. Sosyal devlet anlayışı ve vicdani sorumluluklar engelli vatandaşlarımızın hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulmasını gerektirmektedir. Engelli vatandaşlarımızın topluma uyum sağlamaları için toplumumuza büyük görevler düşmektedir. Bizlerde elimizden gelen desteği vererek engelli kardeşlerimizin hak ettiği hayat şartlarına kavuşmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.