Halep’te kuşatma altında inleyen yüzbinlerce çocuk, kadın, yaşlı, genç kısaca mazlum Müslümanlar, yolumuzu gözlüyor.
Onlara yalnız olmadıklarını göstermek ve Dünya’ya ümmetin dirilişini haykırmak için bu yolculuğa siz de katılın…
“Sen yoksan 1 kişi eksiğiz”
İHH öncülüğünde Türkiye’nin dört bir yanından Cilvegözü sınır kapısına “Halep'e Yol Açın” sloganıyla bir kara konvoyu yola çıkacak.
Konvoya Nevşehir’den de katılımlar olacak.
Suriye’de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştiriliyor. Özellikle de son dönemde Halep, Esed rejimi ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece gündüz bombalanıyor. Şehirde gıda malzemeleri tükenmiş, sağlık sistemi çökmüş durumda. Tüm bunlar yaşanırken uluslararası toplum üç maymunu oynuyor.
Saldırıların başladığı günden bu yana Suriye’ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ise dünyanın sessiz kaldığı Halep’teki duruma dikkat çekmek amacıyla bir kara konvoyu hazırlıyor.
Konvoya Türkiye’nin 81 ili ve yurt dışından da katılımlar olacak. Konvoy güzergahı üzerindeki illerde Halep'teki saldırıları protesto için eylemler yapılacak. Konvoyda, içerisinde temel gıda malzemelerinin yer alacağı yardım TIR’ları olacağı gibi katılımcılar da yanlarında insani yardım malzemeleri getirebilecek. Konvoyun son durağı olan Cilvegözü sınır kapısında da onbinlerce yüreğin haykıracağı bir miting ve basın açıklaması yapılacak. Açıklamada katliamların durdurulması ve insani yardım koridoru açılarak bu yardımların ulaştırılması çağrısı yapılacak.
 
KATILMAK İSTEYENLER İÇİN ŞARTLAR:
İstanbul’dan başlayacak ve Nevşehir’den katılımlarla devam edecek olan, herkesin kendi özel araçlarıyla katılacağı yolculuğa dahil olmak isteyenler için güzergah ve katılım koşulları:
Konvoya Nevşehir’den katılımlar olacak. Kalbinde, vicdanında ümmetin feryadını ve acısını hissedenler arkadaşları veya ailesiyle özel aracıyla yola çıkacak.
Buluşma noktaları, buluşma zamanları ve detaylı bilgiler ve başvuru için irtibat numaraları:
0533 776 78 68 ve 0532 726 96 83
 
Konvoya dahil olarak seyahate katılacak olanlar “Katılım Formu”nu doldurup imzalaması zaruridir.
Katılım formu, yukarıda verilen irtibat numaraları veya İHH Nevşehir Koordinatörlüğü’nden temin edilebilir.
İHH Nevşehir: Yeni Mahalle Lale Caddesi 30/3 Nevşehir (Doğanla Kuruyemiş Üstünde)