Sözcü Gazetesi, Nevşehirli Merhum Abdullah Çatlı'nın ölümünün 19.Yıldönümünde, Kültür ve Turizm Bakanı Yaşar Topçu tarafından mezarı başında ziyaret etmesini "Katliam sanığına devlet itibarı "şeklinde yorumladı. 

Sözcü Gazetesinde çıkan bu haber Nevşehir'de büyük tepki topladı.

“Sözcü” den Abdullah Çatlı’ya büyük ayıp !

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun, Susurluk kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı’nın mezarına gidip, dua etmesi üzerine bir haber yapan Sözcü Gazetesi Çatlı için sarf ettikleri Nevşehir kamuoyunda büyük tepki topladı.

Sözcü gazetesi “Katliam sanığına devlet itibarı” başlığı atarak Abdullah Çatlı’ya itibar verilmesini sert bir dille eleştirdi. Ancak eleştirinin dozu kaçtı.

“VEFA ÖRNEĞİ”

Bakan Topçu ilk olarak 1970’li yıllardan beri tanıdığını belirttiği, Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı’nın mezarına gidip dua etti.

Ziyaretini ‘Vefa’ kelimesi ile açıklayan Bakan Topçu, “Kabir ziyareti dinimizin ve vefanın bir gereğidir. Abdullah Çatlı, 70’li yıllarda tanıştığımız bir insan” dedi. Sonrasında Çatlı’nın annesi Remziye Çatlı’nın Nevşehir merkezde bulunan evini ziyaret eden Topçu, buradan valiliğe geldi.

İşte Nevşehirlilerin tepkisine neden olan Sözcü Gazetesinin o haberi;

Abdullah Çatlı, ölümünden 19 yıl sonra devletten itibar gördü.

ANKARA-SÖZCÜ

İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan, Doçent Bedrettin Cömert ve Gazeteci Abdi İpekçi ile 7 TİP’linin öldürüldüğü ‘’Bahçelievler Katliamına ’’ adı karışan, Fransa’da uyuşturucu ile yakalanan, Susurluk olayın kilit ismi Abdullah Çatlı, ölümünden 19 yıl sonra devletten itibar gördü.

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde 19 yıl önce yaşanan ve ‘’Mafya-siyaset-bürokrasi’’ ilişkilerini ortaya döken Susurluk kazasının kilit ismi Çatlı’nın mezarı, Kültür Turizm Bakanı BBP’li Yalçın Topçu tarafından ziyaret edildi.

Topçu, Çatlı’yı 1970’li yıllardan beri tanıdığını söyledi. Ziyaretini ‘Vefa’ kelimesi ile açıklayan Bakan Topçu, “Kabir ziyareti dinimizin ve vefanın bir gereğidir. Abdullah Çatlı, 70’li yıllarda tanıştığımız bir insan” dedi. Bakan Topçu, Çatlı’nın annesi Remziye Çatlı’nın Nevşehir’deki evini de ziyaret etti.

SUÇ HARİTASI

Emniyet Genel Müdürlüğü Susurluk kazası sonrası Çatlı’nın ‘’Suç haritasını’’ açıklamıştı. Çatlı’nın adı ilk olarak 11 Temmuz 1978′de Ankara’daki evinin önünde öldürülen Hacettepe Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Bedrettin Cömert cinayetine karıştı. Bu olayın faili olarak Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nce hakkında gıyabi tevkif kararı verildi.

Çatlı’nın adı daha sonra 9 Ekim 1978′de Ankara Bahçelievler’de 7 TİP’linin katledilmesi olayı ile Milliyet Gazetesi Başyazarı Abdi İpekçi’nin öldürülmesi olayına karıştı. 1980 Ekim ayında İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca’ya ve kendisine sahte pasaport düzenlemekten Konya 2. Ordu ve Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Savcığı tarafından aranmaya başlandı. Hamit Gökçen adlı sanık tarafından 31 Ekim 1980′de verilen ifadede Ağca’nın hapisten kaçma eylemini Çatlı ve Oral Çelik’in organize ettiğinin ortaya çıktığı kaydedildi.

1982 Şubat ayında İpekçi cinayetinden aranan Mehmet Şener ile birlikte İsviçre’de yakalandı ve üzerinden Mehmet Saral adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı.  Ardından Hasan Kurtoğlu adına düzenlenen sahte pasaportla uyuşturucu kaçakçılığı gerekçesiyle Fransa’da yakalandı ve tutuklandı. 7 yıl hapse mahkum edildi.

Fransa’da cezasını çektikten sonra İsviçre’ye teslim edilen Çatlı, İsviçre’nin Bostadel Hapishanesi’nden Ahmet Tanrıkulu isimli şahısla birlikte 20.Mart 1990 günü kaçtı. 03 Kasım 1996′da Balıkesir’in Susurluk ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Üzerinden Mehmet Özbay adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı.
Kaynak: 
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/katliam-sanigina-devlet-itibari-983080/