Gaznevi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Emekli Öğretmen Derviş Sak, yaptığı açıklamada, Beşşar Esed'in zulmüne uğrayan Suriyeli vatandaşlar için cami cemaati arasında yardım kampanyası düzenlendiklerini söyledi.

Nevşehirlilerin kısa sürede organize olarak kampanyaya büyük destek verdiklerini ifade eden Sak, çalışmalar sonunda bir tır dolusu yardım malzemesi topladıklarını söyledi.

Bugüne dek yaklaşık 125 bin Suriyeli'nin sınırı geçerek Türkiye'ye sığındığını, geçemeyenlerin ise sınırın diğer tarafında perişan bir hayat sürdüklerini belirten Sak, şunları anlattı:

"Onlara yardım eli uzatmak için bu kampanyayı düzenledik. Topladığımız yardımlar akrabaları kanalıyla Suriye'deki insanlara ulaştırılacak. Böylece biz de inşallah onların sıkıntılarını giderme konusunda bir nebze de olsa katkımız olmuş olacak. Malzemelerin içinde çocuk, kadın, erkek giyecekleri, ayakkabılar var, yiyecek, deterjan, battaniyeler var."

Sak, kampanyadan bazı vatandaşların geç haberdar olduğunu dile getirerek,

"Biraz süreyi uzatın' dediler ama biz kabul etmedik. Çünkü kar düşmeden bu yardımların oraya ulaştırılması lazım. İkinci bir kampanya daha düzenlemeyi düşünüyoruz. Kampanyamıza destek veren tüm Nevşehirlilerden Allah razı olsun" diye konuştu.