Suriye’de yardıma ihtiyacı olan insanlara ulaştırılmak üzere, üzerinde gıda, giyecek ve eşya yardımı olan 7 kamyon yola çıktı. IHH Insani Yardım Vakfı Nevşehir Şubesi tarafından hayırsever vatandaşların katkılarıyla sağlanan yardım malzemelerinin yüklendiği 7 kamyonluk konvoy, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, IHH Nevşehir Temsilcisi Baki Öncel, Memur-Sen Il Temsilcisi Mustafa Özdemir, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve IHH gönüllülerinin katıldığı törenle uğurlandı. Hayırsever Nevşehirlilerden 7 kamyon dolusu kuru gıda, soba, battaniye, yorgan, halı ve giyecek eşyası toplandı. Bu 7 kamyonla birlikte Nevşehir’den bugüne kadar 109 kamyon dolusu gıda ve giyecek maddesi gönderildi.


Değerli Nevşehirli kardeşlerim.

Suriye de vahşi bir rejimin işlediğini görüyoruz..

BM'yi Suriye'deki insanlar için yardıma çağırıyoruz.."Kimyasal silahlar için Suriye'nin bütün bölgelerine giren Birleşmiş Milletler, kuşatma altındaki insanlara bir ekmeği bile gönderemiyor. Bu BM için büyük bir ayıp. ABD isteyince Rusya'nın üzerinde bir baskı uygulayabiliyor. Kimyasal silahları çıkarabiliyor. BM'ye soruyoruz; Amerika'nın isteği ve gücü nedir? Dünyadaki rolü nedir? Ne zaman bu rolü oynayacak?"

      Açlığı silah olarak kullanıyor

Cenevre-2 gibi konferanslar düzenleniyor. Suriye'de insanlar özellikle masum insanlar çocuklar ölürken bu konferanslarda neler yapılır ne kararlar alınır.. nasıl uygulama safhalarına geçirilir  hepsi muamma...

Dünyadaki otoriteler mutlaka Suriye’ye hem insani yardım, hem de savaşa son verecek adımlar atmalıdırlar.. "Rusya ve İran üzerinde bir baskı uygulamalıdırlar.. Eğer bir baskı uygularsanız bu kuşatmayı kaldırabilirsiniz"

 

    "Böyle bir vahşi rejim şimdiye kadar görülmemiş. Rejim Suriye'de sadece kimyasal silah kullanmakla kalmayıp, kendi halkı üzerinde açlık silahını da kullanıyor. Suriye'nin kuşatım altında bulunan bölgelerinde eski Humus ve Şam'ın kırsal kesimi var. Özellikle Muhayyen ve Yermuk'ta, Şam'ın içerisinde açlıktan ölen insanlar var. Rejim, çocukların öldüğünü gözüyle görüyor. Bu nasıl bir anlayış nasıl bir kör inat... Onun için büyük bir baskı olması lazım, uluslararası bir baskı lazım."

      Suriye'de yaşananların başka ülkede olması halinde dünya otoriteleri asla suskun kalmaz her bir koldan müdahaleye koyulurlardı.. Esed'in Lahey'de yargılanması gerektiğine inanıyoruz..

     "Suriye'de geçen haftalarda 62 gencin Humus'ta öldürüldüğünü unutamayız. Onlar bu kuşatmayı kırmak için bu eylemi yapmışlardı ama hepsi öldü" .Kimyasal silahlar hala kan kusuyor..dünya suskun.. bu suskunluğun bedeli ağır ödeniyor..

      Ey Nevşehirimizin asil halkı.. siz sembolik de olsa zalime köstek mazluma destek olmaya devam ediyorsunuz..yiyeceğiniz bir ekmeği, içeceğiniz suyu paylaşıyor, üzerinize düşeni yapmaya çalışıyorsunuz..siz masum halkın katledilmesine, açlığa ve soğuğa terk edilmesine razı olmadığınız için, ensar oluyor muhacirlere sahip çıkıyorsunuz..bir farzı yerine getirip sahabe ahlakını yaşıyorsunuz.. ALLAH NEVŞEHİRİMİZİ ve TÜRKİYEMİZİ savaşla imtahan etmesin milletimizin birliğini ve beraberliğini bozmasın inşallah..bu vesileyle insanlık ölmedi hala yaşıyor diyerek İHH (İNSANİ YARDIM VAKFI)mızın mazlumlara uzanan elini güçlendirmek için bu gün buradan dualarla göndereceğiniz  7 araçla Nevşehirden suriyeye 108. Yardım konvoyuna imza atıyorsunuz..ben biliyorum ki, sizde bu insanlık onuru ve Nevşehirliye has yardımlaşma ve mazluma destek şuuru oldukça bu 108 konvoy bir gün 208 leri bulur.. ama biz dua edelim de savaşlar olmasın..çocuklar ölmesin..yardımlaşmaşlarımızı dünyanın imarı ve insanca yaşamak için olsun..  savaşsız bir dünyada yaşamak herkesin hakkı..

    Sizlerin alicenaplığı ve yardım severliğinizi kutluyorum..

    Rabbim tüm insanlığın yardımcısı olsun..

                            İHH ( İNSANİ YARDIM VAKFI) GÖNÜLLÜLERİ ADINA :BAKİ ÖNCEL