Türkiye’nin, Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nin (BTUM) son tahminlerine göre, " Nevşehir ve Bölgemizin, özellikle iç kesimlerinde yarın öğle saatlerinden sonra görülmekte olan lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara ilave olarak, ilimizin önümüzdeki günlerde de yağışlı ve serin bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor".

İlimiz Nevşehir'de Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bölge genelinde etkili olmaya devam edeceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklığının yağışlarla birlikte batıdan başlayarak hafta sonuna kadar bölgemizde 4 ila 6 derece arasında azalacağı tahmin ediliyor. Bu hafta görülecek kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların meydana getirebileceği ani sel, lokal su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum riskine karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur."

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ülkemizin yarın Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde Trakya ve Marmara bölgesinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, öğle saatlerinden itibaren İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Batı Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinde görüleceği tahmin ediliyor. 

Yağışlı sistemin Salı , Çarşamba , Perşembe ve 09.10.2015 Cuma günleri de yurdumuzun kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olduktan sonra Cumartesi günü ülkemizi terk etmesi beklenmektedir.

Nevşehir ve Bazı İlçelerinde 5 Günlük Hava Tahmini;

Nevşehir ve Bazı İlçelerinde 5 Günlük Hava Tahmini