ACEMİ BİRLİKLERİ ANADOLU'YA NAKLEDECEK


 İlk kez Nevşehir in sesi ve sitesi FİB Haber tarafından duyrulan ve İlimizde kampanya başlatılarak Milli Savunma Bakanlığına kadar ulaştırdığımız Nevşehir in Acemi Birlik sesine Savunma Bakanlığımız kulak verildi...


Genelkurmay, acemi birliklerin taşınma takvimini netleştirdi. Tugay, alay ve tabur seviyesindeki 17 birlik, 2014’te taşradaki illere taşınarak bölgeyi canlandıracak.

Genelkurmay Başkanlığı’nın askeri birliklerin taşınması planı şekillendi. Proje ile nüfusu 2 milyon ve üstündeki büyükşehirlerde bulunan tüm acemi birlikler, Anadolu şehirlerine nakledilecek.

Milli Savunma Bakanlığı’nca koordineli şekilde yürütülen çalışmada, 5-15 bin asker kapasiteli acemi birliklerin; Gümüşhane, Bayburt, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Karabük, Kars, Adıyaman, Muş gibi 17 ile nakledilmesi kararlaştırıldı. Böylece, taşra illeri ‘acemi’ sanayisi ile kalkınacak ve illerin ekonomisi canlandırılarak istihdam artırılacak. Projede önemli payı olan Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, uygulamanın kente göçü engelleyeceğini belirtti.

ANADOLU ŞENLENECEK

Üstün, “Acemi birlikleri küçük şehirlerdeki ticaretten turizme kadar her şeyi canlandıracak. İşsizlik azalacak ve istihdam artacak. Projenin hayata geçmesinden sonra küçük illerdeki vekil sayıları da nüfusla orantılı artacak. Örneğin Bayburt’un milletvekili sayısı 1’den 2’ye, Gümüşhane’ninki ise 2’den 3’e çıkacak.”

Bugün Gazetesi