Nevşehir Belediyesi Meclisi tarafından bir süre önce görüşülerek kabul edilen yeni taksi durakları ve ticari taksi toplu taşıma yönetmeliği çerçevesinde kent merkezinde 7 ayrı noktaya modern taksi duraklarının yapımına başlanıldı. Bu kapsamda ilk taksi durağı da Gülşehir yolu üzerindeki Mustafa Parmaksız Caddesi bitimindeki Kapadokya Forum Alışveriş Merkezi’nin yanında hizmet vermeye başladı.

 

Nevşehir Belediyesi sınırları içinde yolcu taşıma izni verilen (T) plakalı ticari taksiler ile halen faaliyette bulunan taksi durakları ve yeni açılacak olan taksi duraklarının çalışmalarını belli bir düzen içerisinde yapmasının sağlanmasına yönelik olarak hazırlanan Nevşehir Belediyesi Taksi Durakları ve Ticari Taksi Toplu Taşıma Yönetmenliği esaslarına uygun çalışmalar hızla devam ediyor.

 

Bu kapsamda Nevşehir’de  Mustafa Parmaksız Caddesi, Borsa Kavşağı, Ürgüp Caddesi, Atatürk Bulvarı, Damat İbrahimpaşa Bulvarı,Dr. İ.Şevki Atasagun Devlet Hastanesi ve Necdet Ersan Parkı yanında modern bir yapı içerisinde oluşturulan taksi durakları hizmete açılmaya başlandı.

 

Hizmete açılan yeni taksi duraklarının 4’ünün  hemen yanı başlarında ATM ‘lerin de bulunması özellikle vatandaşlar için büyük bir kolaylık olarak değerlendiriliyor.