Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde personel arası huzursuzluk iddiaları ve okul müdürlerinin tekrar görev dönmesi gibi onlarca sorun ayyuka çıkmış iken Milli Eğitim Müdürü'nün yurtdışı gezilerine vakit ayırması Türk Eğitim-Sen'i isyan ettirdi...

2014 yılı Şubat ayında Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamına vekaleten atanan ve halen vekil müdür olarak göreve devam Osman Şimşek'in Nevşehir'de görev yaptığı 2 yıl içerisinde başarılardan çok beceriksizlikleri ve huzursuzluk yaratan olayları ile anıldığını belirten Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, 2023 hedefindeki Türkiye'ye ve Nevşehir'e yakışan bu mu diyerek adeta milletvekillerine seslendi.

2015/2016 Eğitim/Öğretim döneminin açılmasından bu yana iki ay zaman geçtiğini ve buna rağmen Nevşehir'de eğitimin daha ileri noktaya taşınması adına ne idareciler ne de öğretmenler ile tek bir toplantı yapılmadığını belirten Mustafa Uğur, sözlerine şu şekilde devam etti; "Eğitim öğretiminin kalitesini artırmak adına aylardır Nevşehir'de hiçbir çalışmanın planlanması ya da toplantısı yapılmamaktadır. Yıllara göre üniversite ve liselere giriş sınavlarında başarı ortalamaları düşmesine rağmen Milli Eğitim Müdürü ve kadroları üç maymunu oynamaktadır. Nevşehir'de eğitime ve öğrencilerimizin başarısına ivme kazandıracak çalışmalarda beyin fırtınası yapmak yerine yerel basında çıkan haberlere cevap yazma yarışına girenler Allah aşkına soruyorum Nevşehir'e yakışıyor mu?"

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek'in yakın zamanda  kimsenin haberi olmadan sessiz sedasız yurt dışı gezisi yapmasına da tepki gösteren Mustafa Uğur, "Nevşehir'i bitirdi de sıra yurtdışında mı geldi anlamış değiliz. Ayrıca neden yurtdışı gezilerinden sonra müdürlüğün sitesinde ya da yerel basın huzurunda bir açıklama yapılmaz? Acaba gezilerde öğrenilmemesi istenen hadiseler mi gerçekleşti" diyerek akıllarda soru işaretleri bıraktı.