Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyü bugün önemli konuklarını ağırladı...

ACIGÖL den TOPAÇ KÖYÜ ne çıkartma…

Acıgöl İlçe Kaymakamı Mustafa ÇAKIR Makamında oturmuyor....

Mevsimin kış olmasına rağmen soğuk kar kış demeden Acıgöl İlçemize bağlı olan Köy ve Kasabaları Sık sık ziyarete Giden ÇAKIR Beraberin de İlçe mülki amirlerini de alarak Köy ve Kasabalarımızdaki Toplantı salonlarında kahvehanelerde mekan seçmeksizin köylünün toplantı yapabildiği her mekanda Köylünün karşısında karşılıklı istişarelere dayalı olarak Köyün Köylünün "a dan z" ye her türlü istek ve ihtiyaçlarını yerine getirmeye çalışıyor.

İşte bu bağlamda, ACIGÖL İlçe Kaymakamı Mustafa ÇAKIR ve beraberindeki ilçe mülki amirler heyeti TOPAÇ KÖYÜ nü ziyaret ettiler.Köyümüz toplantı salonunda halkın ilgisi bir hayli yoğundu.İlçe Kaymakamı ÇAKIR Köyün genel sorunları hakkında TOPAÇ KÖYÜ Muhtarı Yüksel TOPRAKÇI dan genel bilgi alıp Köylü ile karşılıklı istişarelerle Köyün sorunlarını gidermeye çalıştı. 

SARIMSAK DENİNCE TOPAÇ KÖYÜ…..

Son zamanlarda TOPAÇ SARIMSAĞI civar il ve ilçelerde değer kazanmasına rağmen daha kapsamlı olarak adını duyurma, markalaşma, sanayide kullanma ve Pazar bulma gibi işlemlerin Kaymakamlığımız İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimiz kanalı ile yapılması Toplantının ana Maddelerinden birisi haline geldi.TOPAÇ KÖYÜ nün son yıllarda Ekonomik alanda en büyük getirisi haline gelen SARIMSAK üretimi Kıraç toprakta sadece yağmur suyu hayvan gübresi ile yetişip Kalitesi dayanıklılığı Rayihası ile emsallerine adeta meydan okumakta TOPAÇ SARIMSAĞI nı alıp kullanan tüketici adeta bu SARIMSAĞIN müptelası olmakta.

Daha sonra TOPAÇ KÖYÜ İLKÖĞRETİM OKULU nu ziyaret eden ÇAKIR Okul hakkında Okul Müdürü Asım DURGUN dan bilgi aldı.Ders zili arası Okulumuz öğretmen leri ile istişare toplan tısı yapıp genel bilgi aldı.
İL ve İLÇE TOPAÇ KÖYÜ nde hizmette sınır tanımadı..

NEVŞEHİR HEYETİ…..

Kaymakam ÇAKIR ın Öretmenler le toplantısı devam ederken NEVŞEHİR İLİ İL MECLİS BAŞKANI Süleyman ÖZGÜN beraberinde Acıgöl İlçe Meclis üyeleri Musa MUTLU Abdusselam GÖLTAŞ ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman ŞİMŞEK toplantıya iştirak ettiler. 

TOPAÇ KÖYÜ ne Bahar erken geldi.

HİZMETLER TOPAÇ KÖYÜ NE BAHARI ERKEN GETİRDİ.

TOPAÇ KÖYÜ hakkında yapılan genel istişareler neticesinde Köyümüz Muhtarı Yüksel TOPRAKÇI dan edindiğimiz bilgiler Müjde niteliğinde idi.

TOPAÇ KÖYÜ ne baharla birlikte gelecek hizmetler..
1 . Dere ıslah edilerek betonarme yapılacak (Çaylak dere ,Nevşehir yolu istikameti de dahil)
2 . Mevcut atıl olan eski Okul kaldırılıp yerine en az 8 derslikli tam teşekküllü İLKÖĞRETİM OKULU yapılacak.
3 . Kış günlerinde adeta çileye dönüşen kazasız kış mevsimi geçmeyen Nevşehir Yolu istikametindeki Rampa düzleme, yol, köprü çalışmaları bitirilecek
TOPAÇ KÖYÜ Muhtarı Yüksel TOPRAKÇI mevcut yapım çalışması Cennetkuy mevkiinde devam eden bir göletin olduğu proje aşamasında bir gölet çalışmalarının olduğunu beyan ederek Köyümüzün hale hazırda Düğün Salonuna ihtiyaç olduğunu ve KURUGÖL YOLU nun asfalt olmasını Bu gün ki toplantıya iştirak eden İl ve İlçemiz yetkililerine bildirdiğini ve olumlu yanıt aldığını en yakın zamanda bu hizmetlerin köyümüze geleceği bilgisini verdi.
Bizlerde köy halkı olarak köyümüz TOPAÇ KÖYÜ adına bizleri ziyaret edip derdimizi sıkıntımızı dinleyip çözen ve çözmeye çalışan istediğimiz hizmetleri ayağımıza kadar getiren bu hizmetlerde emeği geçen en küçük memurundan amirine müdürüne idarecisine Devlet Erkanına Teşekkür ederek ALLAH (cc) Razı olsun deriz.

Haber: Adnan Yıldız/Fib Haber