250 TL taksitle ev sahibi olmak isteyen dar gelirli ailelere devlet eli uzanıyor. Türkiye geneline binlerce yeni konut yapılacal.

Nevşehir'in de listede yeraldığı bildirilirken, konut inşaatlarının başvuru kabulden sonra başlayacağı kaydedildi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) emekli vatandaşlara 250 lira taksitle ev hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Dar gelirli ve emeklilere yönelik üretilecek konutların projelendirme faaliyetleri devam ederken sürecin kısa süre içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

TOKİ’nin ilgili birimleri planlarını revize ederken taslak çalışmalarda hazır hale getirildi. Kısa süre içerisinde emekli ve dar gelirliler için uzun vadeli düşük taksitli konut üretimi başlayacak.

YENİ KONUTLARA HAZIR OLUNMALI
Yeni bir aşamaya geçtiklerini ifade eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan dar gelirlilerin ve emeklilere “Yeni konutlara hazır olun” çağrısında bulundu. Alt gelir grubundaki vatandaşların taksitle ev sahibi yapacaklarını aktaran Turan, bunun için bütün taleplere arz oluşturma çabası içerisinde olduklarını söyledi.

670 BİN VATANDAŞ KONUT SAHİBİ
TOKİ’nin kuruluş amacının konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak olduğunu belirten Turan “Bunu yapmak için kurulan bir idaredir. İlk kurulduğu 1984-2002 yılları arasında bu fonksiyonu tam icra edememiş. 18 yılda sadece 43 bin konut icra etmiş. Fakat 58. Hükümetle 2002 yılından başlayan süreçle 2015 yılına gelindiğinde idare bugüne kadar 670 bine yakın vatandaşımızı konut sahibi yaptı“ dedi.

YENİ BİR EVRE BAŞLADI
Türkiye’de yeni bir evrenin başladığını aktaran Turan birimlerin buna göre revize edildiğini açıkladı. Turan, “Konut hedefimizi 550 bine revize ettik. Bu şu demek yılda 60 bin konut üreteceğiz. Bu 60 bin konutun altını çizerek söylüyorum yüzde doksan ve 95 alt gelir grubu ve orta gelir grubu vatandaşlarımız içindir. Her yıl bu konutları, belki de hiç konut sahibi olamayacak vatandaşlarımıza sunacağız” diye konuştu.