Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum ile bu vatan için bedel ödeyen insanların oluşturduğu Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek yöneticilerinin en etkin ayrıcalıklı çalışmanın Nevşehir Belediyesi tarafından 2004 yılında ilk meclis toplantılarında alınan kararla uygulanmaya başlandığını belirterek “Bir insanın canını, organını bu ülke için vermesinden başka nasıl  bir fedakarlık yapılabilir ki, şehit aileleri ve gazilerimizin her zaman olduğu gibi bundan sonrada hizmetkarlarıyız.” dedi.

Türkiye genelindeki Şehit Aileleri ve Gazileri Derneklerinin Türkiye Şehit ve Gazi Sivil Toplum Kuruluşları Hizmet Birliği ( TÜRŞAD) oluşumu için Nevşehir Vatan Şehitleri  ve Gazileri Dernek Başkanlığının ev sahipliğinde yapılan toplantıya katılmak üzere Nevşehir’e gelen 40 şehrin dernek başkan ve yöneticileri Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi başkanlığında  Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti.

 Bitlis Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı   Seyfettin Apak ,  şehit aileleri ve gazilerine yönelik ülke genelinde örnek çalışmalara imza atmasından dolayı kuruluş sürecindeki TÜRŞAD ’in ilk toplantısını Nevşehir’de yapma kararı aldıklarını ve şehit ailelerine ve gazilere  her türlü yardım ve desteği veren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i de ziyaret etmeyi  önemli bir görev olarak değerlendirdiklerini belirtti ve Ünver’e, şehit aileleri ile gazilere gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, temelleri Nevşehir’de atılan TÜRŞAD’ın da hayırlı olması dileklerini iletti.

Ünver, Türkiye’de adeta yeni bir dönem başlatan 12 Eylül Referandumu ile şehit ailelere ve gazilere pozitif bir ayrımcılığın ortaya konulduğunu belirterek, bu ayrımcılığı 2004 yılında ilk göreve başladığı dönemde belediye meclis kararı ile hayata geçirerek, tüm şehit aileleri ile gazilerden alınan içme suyu bedellerini 1 kuruş gibi sembolik bir rakama indirdiklerini belirtti.

Bu ülke için canını veya herhangi bir uzvunu vermekten kaçınmayıp bir bedel ödeyen insanların başka vatan sevgisini nasıl ortaya koyabileceğini bilemediğini dile getiren Ünver “Sizler böylesine onurlu bir çabanın içine giren şehitlerimizin yakınlarısınız. Gazilerimiz de bu ülke için ciddi bedeller ödediler. Sizlerle hemhal olunduğunda   sizlerin fedakarlığı karşısında sizlere duyduğum sevgi ve saygı daha da artıyor. Sizlerin daha iyi hizmetlere layık olduğunuzun da bilinmesini istiyorum. Bu devlet için, bu millet ve bu bayrak için canını hiçbir bedel beklemeksizin verebilen, vücudunun herhangi bir uzvunu vermekten kaçınmayan sizler için ne yapılsa azdır” dedi.

Bitlis Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı   Seyfettin Apak  , ziyarette daha sonra    Ünver’e bir hediye takdim ederken,  Kırıkkale Şehit Aileleri ve Gazileri dernek Başkanı Mümtaz Torunlu Türkmen Beyi poşusu taktı. Belediye Başkanı Hasan Ünver’de ziyaretin anısına Bitlis Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı   Seyfettin Apak  Avanos toprağından yapılmış çini tabak hediye etti.Ziyaret, toplu halde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.