NEVŞEHİR(MHA) İçme suyu açısından son yıllarda ciddi bir sorunla karşı karşıya kalmayan Nevşehir’in bir asırlık su sorunun çözümü adına önemli bir adım geçtiğimiz günlerde atıldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ilimizin içme suyu konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamasına karşın ileriki yıllarda da bu sorunla karşı karşıya kalmaması için önemli bir adımın geçtiğimiz günlerde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde yapılan ihale ile atıldığını belirtti.

DSİ ve Nevşehir Belediyesinin işbirliği ile yapılacak olan dev yatırımın ilk safhasının aşıldığını, yapılan NAVHAV ihalesi ile ilimizin bir asır su sorunu yaşamamasının temellerinin atıldığını kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, önümüzdeki günlerde bu yatırımın resmen başlatılacağının müjdesini de verdi.

Başkan Ünver, “Devlet Su İşleri ile Nevşehir Belediyemizin ortak bir projesi ile Nevşehir’imizin bir asır su sorunu yaşamaması için ilk adımı atıldı. Allah’ın da izniyle bu yatırım tamamlandığında 100 Yıl Nevşehir içme suyu sıkıntısı görmeyecek. NAVHAV dediğimiz ihaleye çok sayıda yerli ve yabancı firma katıldı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde yapılan ihalenin sonucunun açıklanmasını ve kısa zaman içerisinde yatırıma resmen başlanmasını bekliyoruz” dedi.