Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Karahasanlı köyünde Elektrik Borcu Yüzünden  Sular Akmıyor... Suyu Olmayan Köyde Cenaze Dahi Yıkanamıyor...

Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (MERAM), Kozaklı Karahasanlı beldesinin 12-13 bin TL lik Elektrik  borçlarını gerekçe göstererek bu beldeye ait muhtarlığın elektriğini kesti. İçme suyu şebekelerini besleyen su kuyularının elektriklerinin kesilmesi ise en çok belde halkını mağdur etti.

Elektrikleri kesilen kuyulardan beldeye su verilemeyince vatandaşlar susuz kaldı.

MERAM ile muhtarlık arasındaki borç meselesi yüzünden mağdur olduklarını belirten Karahasanlı vatandaşlar duruma isyan etti.

Su ihtiyaçlarını su kaynaklarından karşılamak zorunda kaldıklarını ifade eden belde halkı , “3 gündür sular akmıyor. Evimizde su kalmayınca, su şişelerini mahalle çeşmesinden doldurup ihtiyacımızı karşılıyoruz. Vatandaşlar, su sorunuyla karşı karşıya. Yetkililerden biran önce bu sorunu çözüm bulmasını istiyoruz. Günlerdir musluklarımızdan su akmıyor. Mutfakta bulaşıklar birikmiş. Banyo ve lavaboda kullanacak su yok. Ahırda hayvanlarımız susuz. Mahallemizde bulunan çeşmeden su taşıyarak sıkıntımızı gidermeye çalışıyorum. Artık bu aksiliklere son verilsin. Sonuçta olan biz vatandaşlara oluyor.” Yetkililerden yardım istiyoruz dediler.

Kaynak:  Ajans 50